Geboren en getogen Latemnaars nemen het woord: "Het is ons Latem niet meer."
Volledig scherm
PREMIUM
Geboren en getogen Latemnaars nemen het woord: "Het is ons Latem niet meer." © Jan De Meuleneir / Photonews

Geboren en getogen Latemnaars over 'Latem leven' en hun échte dorp: "Niet iederéén vliegt hier met een helikopter, hoor”

Ooit was het de armste gemeente van de streek. Een boerendorp met weinig vruchtbare grond en geen industrie. Vandaag is het al rijkdom wat de kerkklok slaat in het schilderachtige Latem aan de Leie. Of toch niet? Geboren en getogen Latemnaars nemen het woord: "Het is ons Latem niet meer."

1 reactie

  • johan ruell

    3 jaar geleden
    Ik denk dat Leuven als grootstad zijnde en de nabije omgeving  zeker even duur is. Koop maar eens iets in Oud-Heverlee of binnen een straal van 5 km rond Leuven.
  1. Afvaller Stéphanie kijkt met warme gevoelens terug op ‘De mol’, maar één opdracht maakt haar nog steeds boos
    PREMIUM
    TV

    Afvaller Stéphanie kijkt met warme gevoelens terug op ‘De mol’, maar één opdracht maakt haar nog steeds boos

    Onze molwatcher moet op zoek naar een nieuwe hoofdverdachte. Stéphanie Bensaad, de 35-jarige verpleegkundige uit Limburg, is niet ‘De mol’. “Ik was helemaal de kluts kwijt. Ik wilde echt, echt niet vertrekken”, vertelt ze in haar eerste interview sinds de eliminatie. Ze doet haar tactische zetten uit de doeken, decodeert haar mollenboekje en ontleedt de reacties van haar omgeving. “Ik heb nog nooit zo vaak mijn voet moeten laten zien.”
  2. Acteurs die koning Willem-Alexander en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”
    PREMIUM
    tv

    Acteurs die koning Wil­lem-Alexan­der en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”

    De Nederlandse koningin Máxima (52) en koning Willem-Alexander (57) moesten heel wat hindernissen overwinnen om met elkaar te kunnen trouwen. Dat ontdek je in ‘Máxima’, de Nederlandse versie van ‘The Crown’, zeg maar. Een modern sprookje, eentje dat ook voor de hoofdrolspelers uitkwam. De Argentijnse actrice Delfina Chaves (28) en haar Nederlandse tegenspeler Martijn Lakemeier (30) werden ook in het echt verliefd. Onze royalty-expert sprak met de twee op de première van de prestigieuze reeks in Amsterdam. “We zijn een team geworden.”