Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

“Vastgoedprijzen dit jaar met 5 procent gestegen”

Dankzij een veel sterkere groei van de vastgoedprijzen na de lockdown verwacht ING dat voor heel 2020 de vastgoedprijzen met 5 procent zullen stijgen. Voor volgend jaar verwachten de economen van de bank een afkoeling, maar met nog steeds een hoog groeicijfer van 3 procent.

21 reacties

  • Karel Van Beeck

    3 jaar geleden
    Heerlijk toch, een groot deel van je leven werken voor wat bakstenen!
  • Tim Peeters

    3 jaar geleden
    Prijzen zijn helemaal niet gestegen .makelaars zitten met heilige schrik wetende dat er recessie is en nog erger gaat worden.veel mensen die vroeger goed hun brood verdienen Horeca kleinhandel moeten nu OCMW steun gaan aanvragen.velen die gekocht hebben met wurgleningen gaan gedwongen moeten verkopen.ook bouwwoede van onverkochte huizen en app doen de rest.natuurlijk de oerdomme Vlaming schiet nooit wakker.tot de bom barst.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    @David Hermans,huizen onbetaalbaar?.Een maand terug kon je hier veelvuldig lezen dat een gemiddeldgezinsinkomen van 5000 a 6000€ teruggevallen was naar 3000 a 4500€(70%) ,geld dat betaald wordt door de belastingbetaler als steun tijdens corona.Sorry maar de doorsnee afbetaling van 1500€ voor een woning kan je ruimschoots afbetalen met zo'n inkomens vandaag,ook al is het iets minder.Het is nog nooit zo makkelijk geweest een woning te verwerven en dit zelfs al met  leeftijd van 25 jaar .
  • Fonske Beys

    3 jaar geleden
    Tot de zeepbel spettert . 
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Mr Hermans, Het is juist dat de woningprijzen sneller gestegen zijn dan de inkomens, tenminste voor wat kopen betreft, want voor huren is dat niet het geval. Maar in die periode zijn de intresten ook verdwenen, zodat afbetalen nog de helft kost voor hetzelfde bedrag. Niets aan de hand dus. Wat sociale woningen bijbouwen betreft: dat is zowat het domste dat je als land kan doen.