(archieffoto)
Volledig scherm
(archieffoto) © ANP

Vanaf zondag ophokplicht na vaststelling vogelgriepvirus in ons land, ook voor gezinnen die kippen houden

Alle houders van pluimvee moeten dieren vanaf zondag 15 november ophokken of afschermen. Dat geldt ook voor gezinnen die kippen of duiven houden, meldt het FAVV zaterdag. Aanleiding is de vaststelling van het H5N8 vogelgriepvirus bij drie wilde vogels.

9 reacties

  • Ria Adams

    3 jaar geleden
    Wat ze met mensen niet kunnen want die mochten volop feesten en winkelen dat gaat met alle pluimvee op één dag het is werkelijk onvoorstelbaar in dit land. Hier zijn er nogal wat die kippen hebben ik heb nog niets gezien van ophokken.
  • Ronny Cockuyt

    3 jaar geleden
    Ze zouden beter een groot aantal mensen ophokken want er is toch bij velen niets aan te zeggen.Die blijven maar proberen door de mazen van het net te glippen met hun gedrag.En altijd de politiek de schuld geven is ook niet nodig want het is het gedrag van vele mensen.
  • Jos Dupont

    3 jaar geleden
    Hoe moet ik twintig kippen opsluiten ?? Of is het de bedoeling dat we er geen meer mogen houden?? En hoe lang gaat dat weer duren want verbieden daar zijn ze snel mee en daarna hoor je niets meer !
  • jean-pierre mahieu

    3 jaar geleden
    als ze nou eens zouden zeggen hoe je een park afsluit (grootte mazen en dergelijke) maar t is Belgie, ze weten het zelf niet. Boetes zullen weer a l'improvist gebeuren of liever niet want controleurs zijn er nog niet of ja die zitten in de contact tracing nu.
  • Jean-Pierre Vercruysse

    3 jaar geleden
    Heb sinds jaren enekele kippen (2 @ 3) welke een gesloten overdekte plaats hebben en een open plaats maar volledig afgeschermd met aangepaste draad rond, maar ook boven. Nooit problemen gehad... ze leggen mooie goede eieren!