Direct naar artikelinhoud
Zaak-De Pauw

VRT weigert Bart De Pauw schadevergoeding van 12 miljoen euro te betalen

VRT weigert Bart De Pauw schadevergoeding van 12 miljoen euro te betalen
Beeld Photo News

De VRT betwist de ingebrekestelling die het gezin van televisiemaker Bart De Pauw indiende nadat zijn contract drie jaar geleden abrupt werd stopgezet na #MeToo-klachten. De openbare omroep moet De Pauw en zijn advocaat wel nog officieel op de hoogte brengen. De Pauw vraagt een schadevergoeding van 12 miljoen euro.

De ingebrekestelling van De Pauw staat los van het proces dat in de maak is over de #MeToo-klachten tegen hem. De televisiemaker meent dat hij onterecht een enorm inkomensverlies heeft geleden en er bewust een "karaktermoord" op zijn persoon werd gepleegd. Volgens De Pauw en zijn gezin zou uit het strafdossier zijn gebleken dat de VRT de samenwerking heeft stopgezet zonder enig bewijs en dat de klachten gebaseerd zijn op twee twijfelachtige meldingen over beweringen van meer dan tien jaar eerder. Daarom eiste het gezin van De Pauw 12 miljoen euro schadevergoeding.

De openbare omroep laat nu weten niet in te gaan op die eis tot schadevergoeding. "De VRT betwist de integrale ingebrekestelling door Bart De Pauw", zegt VRT-woordvoerder Bob Vermeir. "De rest is voer voor onze advocaten." De advocaat van De Pauw wenst voorlopig niet te reageren op het nieuws, omdat hij nog geen officieel schrijven heeft ontvangen vanwege de openbare omroep. Vermeir bevestigt dat dat nog moet gebeuren.

Door de weigering van de VRT ziet het ernaar uit dat er naast het strafproces een tweede proces komt rond Bart De Pauw, die zal draaien rond die schadevergoeding.