Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Uitzonderlijke aanmoedigingspremie van 985 euro voor ziekenhuispersoneel

De federale regering kent nog dit jaar een uitzonderlijke aanmoedigingspremie toe voor het ziekenhuispersoneel. Het gaat om 985 euro voor wie voltijds werkt. Er wordt een aangepast bedrag voorzien voor wie niet voltijds werkt. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zaterdagmiddag bekendgemaakt.

90 reacties

  • dirk de Batselier

    3 jaar geleden
    Mijn dochter is verpleegster en op hun werk hebben ze het laten berekenen wat er van overhoud is in slechtste geval nog 144€ is allemaal te zien hoe het beschreven wordt.Dan krijg je dan iets.
  • Jurgen De Daele

    3 jaar geleden
    Blijkbaar is geld geen seizoen gebonden groente, het groeit aan elke boom of struik. Op die manier blijft men maar plukken en uitdelen, liefst daar waar men nadien zelf ook aan verdient. Andere sectoren die ook zijn ' moeten ' blijven werken zullen nog jaren hiervoor moeten opdraaien. Belastingdruk zal alleen maar groter worden.
  • camiel huughe

    3 jaar geleden
    M.i. moet de gezondheidszorg VOLLEDIG naar de deelstaten gaan. De federale regering moet zich daarmee niet meer bemoeien. Op een schip hoort slechts één kapitein die de volle verantwoordelijkheid draagt en wat wij zelf doen doen wij niet alleen (meestal)  beter maar ook bij eigen inzicht wordt alle  onderlinge discriminatie  vermeden. Als elk zijn eigen stoep keert is de straat schoon !
  • Jef Claxon

    3 jaar geleden
    Hoe zit het op vlaams niveau, hopelijk betere maatregelen dan de federale eenmalige premie en kop in het zand toestanden ? Zorgt de vlaamse regering voor woonzorgcentra eindelijk voor een loonsverhoging, een kwaliteitscontrole (want winst en personeelstekort zijn schering en inslag), ... . Media kunnen jullie stand van zaken eens uitzoeken?
  • bart neeus

    3 jaar geleden
    En wij mogen volgende jaar alles terug betalen van de steunmaatregelen in de horeca terwijl we verplicht moeten dicht doen beloven doen ze veel maar je zie wel het geen we nu zouden trekken omdat de dicht zijn moeten we volgend jaar terugbetalen en nog altijd niet getrokken hoor