Raad van State verwerpt zaak van de immosector tegen verbod op plaatsbezoeken

 ©  BELGA

Bron: BELGA

De Raad van State heeft de zaak bij hoogdringendheid van de vastgoedsector tegen het verbod op plaatsbezoeken verworpen. De twee vorderingen tot schorsing zijn verworpen, zo meldt de Raad van State zaterdag in een persbericht. Er is volgens de Raad geen sprake van hoogdringendheid.

Met de huidige verstrengingen van de maatregelen tegen het coronavirus werden plaatsbezoeken verboden. De Vlaamse en Waalse vastgoedfederaties CIB Vlaanderen en Federia vonden dat niet kunnen en trokken naar het hoogste administratieve rechtscollege van het land.

Een eerste zaak tegen het ministerieel besluit (MB) in kwestie en de bijhorende ‘FAQ’ wijst de Raad van State af “omdat geen van de verzoekende partijen onderbouwt waarom het verbod dergelijke ernstige gevolgen heeft dat een schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid is vereist”. Twee andere verzoekers die vonden dat hun recht op huisvesting geschonden is omdat ze niet tijdig een nieuwe, kwalitatieve en betaalbare woonst kunnen vinden, tonen volgens de Raad niet aan dat er “een nakend of reëel gevaar dreigt dat een schorsingsmaatregel zou kunnen rechtvaardigen”.

Ook bij een tweede vordering, enkel tegen het MB, van de vastgoedsector dringt een schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid zich niet op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen