Prins William en prins Charles.
Volledig scherm
PREMIUM
Prins William en prins Charles. © screenshot

Helft van de Britten zag liever William op de troon, maar dit is waarom dat nooit kon gebeuren

RoyaltyNu Queen Elizabeth (96) overleden is, volgt prins Charles (73) z'n moeder op als vorst. Die troonswissel zien niet alle Britten echter zitten. Uit een recente enquête blijkt zelfs dat de helft van de inwoners vindt dat hij een stap opzij moet zetten voor z'n zoon prins William (40). Wij leggen uit waarom dat nooit zal gebeuren. “William mag net iets langer een brave huisvader blijven.”

12 reacties

  • Manuela Lespagnard

    2 jaar geleden
    Wat maakt dat nu uit hoe de mensen erop denken. De Britse overheid gaat het daarvoor toch niet veranderen. Daarbij, zo werkt een monarchie: de oudste zoon is de volgende op de troon tenzij hij de troon afstaat. Is er geen zoon dan is dat de oudste dochter. Er zijn veel Britten die ook geen monarchie meer willen. Ik geef ze gelijk want het is veel duurder dan een presidentiële regering. Die prinsen en prinsessen maken maar babytjes en daar moet het volk telkens voor opdraaien.
  • Marc Geerts

    2 jaar geleden
    De Sjarel mag het enkele jaren de King zijn en dan is zijn bobbijntje toch op. Lijkt nu al een 98 jarige.
  • Raoul Rouma

    2 jaar geleden
    En of ze gelijk hebben. Die ' Queen Consort ' is er teveel aan. Je kan conservatief zijn maar dit is geen dame waar iemand respect kan voor opbrengen (komaan zeg). William en Kate zouden de perfecte keuze zijn om veilig de troon over te laten, een beetje uitstraling is hier gewest indien je deze dynastie wil behoeden voor de toekomst. Persoonlijk hoeft het voor mij niet maar véél respect voor deze overleden Koningin, een voorbeeld waar ik ook zeker kan mee leven.
  • Luc Hermans

    2 jaar geleden
    Respect is de basis van alles!
  • J Trijp

    2 jaar geleden
    Het is nu één mooie tijd om te stoppen, met dit sprookje uit de middeleeuwen.