Trump aanhangers aan het Hooggerechtshof in Washington, waar de spanning nu te snijden is met de komst van extreemlinkse tegenbetogers.
Volledig scherm
Trump aanhangers aan het Hooggerechtshof in Washington, waar de spanning nu te snijden is met de komst van extreemlinkse tegenbetogers. © AP

Trumps 'Million MAGA March' trekt tienduizenden aanhangers naar Washington

UPDATETienduizenden aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump zijn zaterdag in Washington DC de straat opgegaan. De deelnemers wilden tijdens de ‘Million MAGA March’ tonen dat ze weigeren de Amerikaanse verkiezingsuitslag te aanvaarden en dat ze zich achter huidig president Trump blijven scharen. Vanuit zijn gepantserde limo zwaaide de president naar zijn achterban. In het begin verliep alles vreedzaam, zo getuigde Greet De Keyser, Amerika-correspondente voor VTM Nieuws, vanuit Washington. Maar daarna was de spanning toch te snijden. Er waren enkele schermutselingen en er werden volgens de politie twintig mensen opgepakt.

13 reacties

  • Ben Van Loon

    3 jaar geleden
    Trump, de enige echte winnaar van deze verkiezingen mag niet opgeven. De linkse fraude moet tentoongesteld worden. Mail in ballots zonder fraude? Laat mij niet lachen.
  • Jos Spriet-Dewaele

    3 jaar geleden
    Ja vele 10000 betogers dat is maar een handvol van de meer dan 5 miljoen stemmen die Bidden meer had dan Trump. Trump blijft met zijn kop in het zand steken want meer dan de helft van de rechtzaken zijn al afgewezen. We zullen het wel zien als de stemmen in Georgia opnieuw geteld worden.omdat dit normaal altijd gebeurd als het verschil zo klein is. Maar Als Trump zegt dat waar Bidden won er fraude was Waarom zou er dan geen fraude zijn waar Trump won. Heeft hij daar al eens stil bij gestaan
  • Kris Claes

    3 jaar geleden
    Knap van trump dat hij er in slaagt om zoveel volk bijeen te krijgen. Lol, hoeveel procent is dit van amerikaanse bevolking. Er zijn enkele zaken die trump goed heeft gedaan maar die gaat niemand herinneren in de geschiedenis. Trump is the worst loser and big cry baby that ever was president. Als mens stelt hij 0,0 voor en zujn gedrag en dat van hardcore aanhangers is beschamend voor heel het land.
  • Frederik Lootens

    3 jaar geleden
    Duidelijk de verdeelde Staten ipv Verenigde Staten. Multiculturele samenleving volledig mislukt. Het zal alleen maar duidelijker en duidelijker worden.
  • Jerome Steens

    3 jaar geleden
    Nog eens de verkiezingen zijn nog niet gedaan er zijn nog hertellingen en de rechtzaken waarvoor overigens wel bewijzen zijn in tegenstelling met wat de media beweert, zoek gewoon sidney powell haar recente interviews op of die van rudy gulliani.