De cast van op dit beeld nog met Johny Voners (helemaal links), kwam vandaag samen om een eenmalige kerstspecial op te nemen. © carlo coppejans

Kerstspecial Kampioenen wordt eerbetoon aan Johny Voners

De bekendste voetbalploeg van het land schoot vrijdag opnieuw in actie. Zowel Niels Destadsbader als An Swartenbroekx postten het op Instagram: de opnames voor de kerstspecial van F.C. De Kampioenen zijn gestart. De grote afwezige op de set: Johny Voners, die eerder dit jaar overleed.

In een ideale wereld waren ze al ingeblikt, de acht nieuwe afleveringen van F.C. De Kampioenen. Mét Johny Voners als Xavier Waterslaeghers. Helaas overleed de acteur op 17 maart aan huidkanker. Hij was 74 jaar. Alle plannen werden on hold gezet. Tot afgelopen zomer werd bekendgemaakt dat de ploeg nog één keer zou verzamelen om een kerstspecial te draaien. Een ode aan het dertigjarig jubileum van de reeks én aan Voners. Daar zijn ze vandaag aan begonnen.

An Swartenbroekx (51), naast Bieke ook de scenariste van de nieuwe aflevering, stond er donderdagavond al even bij stil. Op Instagram plaatste ze een foto van een vuurtje in haar tuin. “Morgen beginnen de opnames voor de FCDK Kerstspecial. Een vuurtje voor Johny.” Want, zo voorspelde ze enkele maanden geleden al: “De opnames worden ongetwijfeld heftig.”

Ook Niels Destadsbader (32), Ronal- dinho in de reeks, liet zijn volgers weten dat de opnames gestart zijn. Hij plaatste een foto van zichzelf met het script in de hand. Op de titelpagina staat een tekening van Johny Voners centraal. De aflevering wordt eind december op tv verwacht. Waar ze precies over zal gaan, is voorlopig een goed bewaard geheim.

Wel benadrukt de productie dat de coronamaatregelen op de set strikt worden opgevolgd. “We hebben deze zomer Loslopend Wild gedraaid, ook met een grote cast. Voor elke productie schrijven we een coronahandboek, waarin het protocol helder en duidelijk wordt uitgelegd. In het geval van F.C. De Kampioenen hebben we het voordeel dat het scenario geschreven is met corona in het achterhoofd. In veel scènes wordt met duo’s gewerkt. Bieke en Markske, bijvoorbeeld, of Pol en Doortje. Als we dan toch figuranten nodig hebben, gebruiken we echte bubbels. Het vergt dus wat werk, maar het lukt.” (dewo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER