Al 985 Belgische ziekenhuisbedden minder bezet dan op piekmoment, dodentol neemt toe

 ©  Photo News

Bron: BELGA

In de Belgische ziekenhuizen waren zaterdag 985 bedden minder ingenomen door patiënten met Covid-19 dan op het piekmoment op 3 november. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano.

Er lagen volgens de laatste cijfers zaterdag nog 6.504 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Dat zijn er 4 procent minder dan vrijdag, en al 13,1 procent minder dan op 3 november. Toen was een recordaantal van 7.489 bedden ingenomen.

Van de opgenomen coronapatiënten hebben er nog 1.423 intensieve zorgen nodig. Bij 870 patiënten is beademing met behulp van een machine nodig.

De laatste zeven dagen werden dagelijks gemiddeld 479 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er 23 procent minder dan in de zeven dagen die vooraf gingen.

Ook het aantal bevestigde besmettingen neemt af. Gemiddeld legden in de periode van 5 tot 11 november dagelijks 5.246 mensen een positieve coronatest af. Dat is ruim de helft (51 procent) minder dan het gemiddelde in de zeven dagen daarvoor.

De dodentol blijft verder toenemen. Er stierven sinds het begin van de pandemie in België al 14.303 mensen aan het virus. In de periode van 5 tot 11 november overleden dagelijks gemiddeld 202 mensen door Covid-19.

Een overzicht van de cijfers in grafieken:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen