Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

OVERZICHT. Al 985 minder bedden bezet in Belgische ziekenhuizen dan op piekmoment

In de Belgische ziekenhuizen waren zaterdag 985 bedden minder ingenomen door patiënten met Covid-19 dan op het piekmoment op 3 november. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano. De dodentol neemt nog toe, maar de andere cijfers gaan de goede kant uit. 

26 reacties

  • paola nerozzi

    3 jaar geleden
    En hier blijven ze allemaal zagen ofwel de horeca ofwel de scholen ofwel iets anders het is altijd iets als jullie het beter kunnen ga dan het oplossen en de mensen die sterven hebben veel onderliggende problemen en sommige hebben andere ziekte krijgen covid-19 erbij en sterven dan zijn ze zogezegd van covid-19 gestorven wat niet klopt ma zo worden ze geteld en zo tellen ze verder niemand sterf meer aan een ander ziekte wel raar of niet nu zijn we allemaal terug kerngezond .
  • Gilbert Vermeersch

    3 jaar geleden
    De hamvragen zijn: waarom staat België van in het begin van de crisis tot vandaag wereldwijd op nr. één? Waar zitten de fouten? De specialisten? De politiekers met de meeste macht?Een deel van de bevolking? Volgens mij de specialisten niet.
  • Kurt Steyaert

    3 jaar geleden
    Er worden dus minder mensen getest omdat ze geen duidelijke symptomen hebben, er sterven er dubbel zoveel als voorheen en een ander deel ligt in het buitenland in het ziekenhuis. Evengoed is er nog steeds een grote groep egoïsten en kortzichtige dwingelanden die weigeren in te zien dat de cijfers dan dalen! Maar ze staan wel al klaar om terug alle regels aan hun laars te lappen. Hoeveel zieliger kan het nog worden?  
  • Frans Roosen

    3 jaar geleden
    Ludo Rutten: NL geeft heel andere cijfers dan B. NL dodenaantal volgens RIVM ligt 4000 tot 7000 lager dan de oversterfte die pas veel later door CBS bekend gemaakt wordt. Ook het reguliere aantal IC bedden verschilt enorm: 1150 in NL en 2037 in B. Voor de telling van de sterftes tgv Corona telde het RIVM in NL alleen diegenen die vastgesteld waren met een Coronatest! Zelfs diegenen die een duidelijk Covid19-positieve ct-scan hadden werden niet meegeteld maar zijn zichtbaar bij CBS.
  • Titine d' Oléron

    3 jaar geleden
    De premie is binnen, nu zal het klagen en zagen wel stoppen.