Al bijna duizend ziekenhuisbedden minder bezet dan op piekmoment

 ©  Photo News

De piek in de ziekenhuizen lijkt achter de rug. Momenteel liggen er 6.504 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Op het hoogtepunt waren dat er 7.489. De druk blijft wel hoog. Ook het dodental stijgt nog altijd sterk.

mdm

In de Belgische ziekenhuizen lagen zaterdag 6.504 coronapatiënten in de ziekenhuizen, van wie er 1.423 op de dienst Intensieve Zorgen verbleven en 870 beademing nodig hadden. Op het hoogtepunt, op 3 november, werden er 7.489 patiënten geteld in ziekenhuizen. De druk op de ziekenhuizen blijft echter hoog. Eerder deze week zei viroloog Marc Van Ranst nog dat 800 bezette bedden op intensieve voor covid-19 eigenlijk de bovengrens zijn. Nu moet andere zorg nog altijd wijken voor de gezondheidscrisis.

Met het aantal besmettingen gaat het wel de goede kant op. In de laatste zeven dagen kwamen er gemiddeld 5246 besmettingen bij. Dat is 51 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. Sinds het begin van de pandemie zijn er al meer dan een half miljoen mensen besmet met het virus in ons land, 531.280 om precies te zijn.