Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Is coronavaccin wel zinvol als antistoffen snel verdwijnen uit ons bloed?

Wie antistoffen opbouwt na een infectie met SARS-CoV-2 kan toch opnieuw ziek worden. Dat concluderen Antwerpse onderzoekers, die de herbesmetting van een gezonde dertiger bestudeerden. Wat betekent dat voor de ontwikkeling van coronavaccins?

  1. Omkoopzaak rond flamboyant ex-politiehoofd opnieuw uitgesteld: “Die 100.000 euro was geen smeergeld, maar een cadeau”
    PREMIUM
    Update

    Omkoopzaak rond flamboyant ex-politie­hoofd opnieuw uitgesteld: “Die 100.000 euro was geen smeergeld, maar een cadeau”

    5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert boven het hoofd. Dinsdag startte normaal het proces waarin hij zich moet verantwoorden voor onder meer openbare omkoping, witwassen, schending van het beroepsgeheim en valsheid in geschrifte, maar de zaak werd opnieuw uitgesteld. Audenaert zou 1.000 euro ontvangen hebben om de hoofdzetel van de federale politie in Brussel te verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan de flamboyante oud-politiedirecteur wel eens zuur opbreken. “In afgeluisterde telefoongesprekken hoorden de speurders hoe het geld tot bij hem moest geraken.”
    Dendermonde
  2. Waarom ouderen niet noodzakelijk als eersten het coronavaccin krijgen
    PREMIUM

    Waarom ouderen niet noodzake­lijk als eersten het coronavac­cin krijgen

    Het is nog lang niet zeker dat ouderen in de eerste rijen zullen staan als het vaccineren tegen het coronavirus begint. “Indien zou blijken dat het vaccin bij 65-plussers geen weerstand opbouwt, en bij jonge mensen wél, moet je voor de jongeren kiezen. Want we moeten niet alleen individuen beschermen, maar ook voorkomen dat het virus nog circuleert in de samenleving”, zegt emeritus professor Jan De Maeseneer (UGent). Hij pleit ook voor klare taal naar de bevolking: “We willen niet dat het Covid-vaccin de samenleving verdeelt in twee groepen: zij die het vaccin krijgen, en zij die moeten wachten.”