De vuilnisbakken aan de Wildertse Duintjes puilen uit van pizzadozen en flessen alcohol. ©  koen fasseur

Lockdownfeestje in Essen: pizza net geleverd wanneer politie arriveert

In Essen heeft de politie zaterdagavond een lockdownfeestje stilgelegd in een tuin. Tien personen bouwden er een feestje rond een kampvuur. Zes personen verschuilden zich voor de politie door in de struiken te duiken.

Rond 19 uur reed een fietser over de fietsostrade in Wildert. “De vrouw hoorde duidelijk dat er in de omgeving een feestje met muziek bezig was, waarop zij de politie verwittigde”, legt commissaris Patrick De Smedt van Politiezone Grens uit.

De politie kwam met verschillende ploegen ter plaatse in de Wildertse Duintjes. Net op dat moment werden er ook verschillende pizza’s geleverd aan de woning. “In de tuin stonden er verschillende fietsen, er brandde een kampvuur en er was veel drank aanwezig”, aldus De Smedt.

In de tuin trof de politie in totaal tien mannen aan. “Eerst konden er maar vier personen aangetroffen worden, maar nadien werden er nog eens zes personen uit de struiken gehaald”, zegt De Smedt nog. De betrokkenen waren allemaal twintigers uit Essen, Kalmthout, Antwerpen en Nederland.

De vuilnisbakken aan de Wildertse Duintjes puilen uit van pizzadozen en flessen alcohol. ©  koen fasseur

Een aantal van hen gedroeg zich verbaal agressief tegenover de politie. “Deze personen werden tijdelijk bestuurlijk opgesloten. Alle betrapte personen zullen een proces-verbaal krijgen met het oog op een onmiddellijke dagvaarding door het openbaar ministerie”, klinkt het nog. Volgens de betrokkenen, die voorts niet officieel wilden reageren, werden ze agressief tegenover de politie omdat een politiehond een van hen zou gebeten hebben. Die informatie kon niet bevestigd worden.

Het Antwerpse parket kondigde onlangs nog strengere maatregelen rond lockdownfeestjes aan. Vermoedelijk zijn dergelijke feestjes namelijk een belangrijke bron van bijkomende besmettingen. Sinds begin november wordt geen minnelijke schikking meer voorgesteld worden aan meerderjarigen die op zo’n feestje betrapt worden en worden betrokkenen meteen gedagvaard voor de rechtbank. Het risico op een boete die hoger ligt dan 250 euro wordt zo ook meteen een pak groter.

 ©  koen fasseur

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER