AP
Volledig scherm
© AP

Hamilton evenaart Schumacher met zevende wereldtitel en zet kers op de taart met zege in Turkije

Formule 1Lewis Hamilton heeft opnieuw geschiedenis geschreven in de Formule 1. De Brit van Mercedes stak in de Grote Prijs van Turkije z’n zevende wereldtitel op zak en evenaarde zo het record van Michael Schumacher. Als kers op de taart pakte Hamilton ook nog de dagzege, nadat hij als zesde uit de startblokken geschoten was. Sergio Pérez en Sebastian Vettel mochten mee op het podium.

26 reacties

  • rudi van dijck

    3 jaar geleden
    velen zien een snelle Mercedes, en dan lijkt alles zo simpel. (nu dat is het visuele) maar men kan niet zien hoe een piloot zich telkens voor elke GP voor 100% mentaal moet opladen!! en juist dat aspect is net zo belangrijk  als de wagen zelf!! en Lewis is daar al jaren heel goed in!! hij is mentaal sterker dan Bottas, laatste GP radio berichten Bottas zat mentaal kapot P15 was dan in die snelle Merc ook het resultaat. de piloot Lewis als totaal pakket, is best enorm straf hoor!!
  • Marko Decandt

    3 jaar geleden
    Robin De Clerck, er moet dan ergens een verborgen kampioenschap gereden zijn, want zo ver ik kan tellen heeft Schumacher bij maar 2 verschillende teams kampioenschappen gewonnen net zoals Hamilton. Tenzij je me die 3de kan zeggen?
  • glenn wouters

    3 jaar geleden
    Ik ben niet direct een Hamilton fan, maar je kan er niet omheen dat hij een topcoureur is.Ik vind verstappen wel meer racer, en lefgozer en die zie ik liever bezig.En het feit dat hij in de beste auto zit... dat moet je afdwingen door resultaten te laten zien.Of dacht je dat Mercedas een renner zoals BV Latifi een zitje zouden geven om zijn mooie ogen?
  • Patrick

    3 jaar geleden
    Proficiat Lewis. Je bent nu wel de grootste F1-piloot aller tijden. Hopelijk blijf je volgend jaar verder racen in de F1. HAMILTON 4 EVER !
  • anatole bettencourt

    3 jaar geleden
    Dat het een hele goeie piloot is is een feit. Of hij de geschiedenis ingaat als de allergrootste ? Voor mij zeker niet. Teveel blingbling, uiterlijk vertoon, heeft naast het circuit weinig inhoud en ik kan nog wat doorgaan. Piloten vergelijken over generaties heen is onmogelijk. Ik schat Senna en Schumacher hoger in, zowel op als naast het circuit.