De iconische luster aan de Bacarditoog kan binnenkort van u zijn. 

Versuz ruimt haar inboedel op en veilt een deel: van dj-materiaal tot sterke drank

Hasselt -

Discotheek Versuz en de Moosebars veilen een deel van hun magazijninhoud. “Door de sluiting hebben wij onze kasten opgeruimd. Ruim 600 spullen zijn te koop. Bieden kan in een online veiling op dj-materiaal, de iconische Bacardi-luster, sterke drank, fauteuils en nog zoveel meer.”

Geert Houben

Al sinds maart zijn de deuren van de Versuz door het coronavirus noodgedwongen op slot. Ook de Moosebars blijven in 2020 dicht. “Toch heeft het team niet op zijn lauweren gerust. Net zoals heel wat Belgen zijn wij in onze magazijnen, kelders en zolders gedoken om aan een grote opruimactie te houden”, vertelt uitbater Yves Smolders. In totaal biedt veilingsite Troostwijk 663 kavels te koop aan. “Ideaal voor wie thuis een kleine discotheek wil beginnen of zijn mancave wil inrichten”, prijst Smolders de spullen aan.

Iconische luster

In het aanbod zit onder meer verlichtingsmateriaal, sterke drank, tenten, Halloweenversiering, gadgets, doeken, sterke drank, decoratie, fauteuils, versterkers, hottubs ... Eyecatcher is de indrukwekkende luster van de Bacarditoog. “Een monumentenstuk. Speciaal op maat gemaakt. Iedereen die ooit in de Versuz is geweest kent deze luster. Lange tijd hebben wij overwogen om hem opnieuw te gebruiken, maar wij hebben er uiteindelijk vanaf gezien. Nu ligt hij in de weg”, beschrijft Smolders die de kostprijs niet vermeldt. De instelprijs bedraagt 250 euro. Maandag vanaf 17.00 uur kan u een bod plaatsen.

Geschatte opbrengst

Smolders schat de veilingopbrengst op zo’n 80.000 tot 120.000 euro. “Er zijn stukken bij die rond de 40.000 euro gekost hebben en nu vermoedelijk voor zo’n 1.000 euro van eigenaar veranderen. Dat is nog altijd beter dan ze naar het containerpark te brengen. Dan kost het mij nog geld.” Door de verkoop van de vele spullen zal de Versuz bij de heropening in een vernieuwd kleedje zitten. “Mijn gevoel zegt dat dit pas voor midden volgend jaar zal zijn. Plezant is anders, maar we moeten luisteren. Momenteel maken we gebruik van de situatie om wat opfrissingswerken uit te voeren. Een aantal dingen willen we vernieuwen. Als we groen licht krijgen, hopen wij onze bezoekers te verrassen en in de beste omstandigheden te ontvangen. Het is nu uitkijken naar een snelle verdeling van het vaccin. Intussen kan wie op zoek is naar een collectors item de veilingsite bekijken er enkele op maat gemaakte objecten op de kop tikken.”

Info: www.troostwijkauctions.com De veiling opent op 16 november om 17 uur en sluit op 30 november.