Gisteren raakten drie agenten gewond bij een coronacontrole in Elsene.
Volledig scherm
Gisteren raakten drie agenten gewond bij een coronacontrole in Elsene. © rv

Minister Verlinden benadrukt streven naar nultolerantie voor geweld tegen politie: “Dit is onaanvaardbaar”

Het incident waarbij zaterdag drie agenten gewond raakten bij een coronacontrole in Elsene, roept veel verontwaardiging op. Zo pleiten verschillende politici voor een strengere aanpak voor geweld tegen de politie. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) noemt het incident “onaanvaardbaar” en verwijst naar de beleidsverklaring Binnenlandse Zaken waarin “staat dat we streven naar een nultolerantie voor geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners”.

45 reacties

  • Olivier Magnus

    3 jaar geleden
    Waar zijn de betogers nu van BLM. Als je - terecht - betoogt tegen racisme mag er ook een signaal gegeven tegen dit politiegeweld maar ja valt niet onder de politiek correcte noemer. 2 maten 2 gewichten.
  • freddy cardoen

    3 jaar geleden
    Weer dezelfde loze belofte van de regering . Hoe lang is er al geweld tegen politie en andere hulpverleners . En wat baat het van meer agenten in te zetten als de geweldplegers al buiten staan voor het papierwerk in orde is .
  • Wim Dhondt

    3 jaar geleden
    Chapeau voor de omstaanders die tussenbeide kwamen. Chapeau voor de agenten, justitie schaam jullie!Waar blijft 0 tolerantie? Bewijzen zijn er. Stel dan een voorbeeld.
  • ERIC VAN DEN EEDE

    3 jaar geleden
    Van Quickenborne gaat eerst zien of er strafbare feiten zijn gepleegd en dan optreden ..... streng optreden.
  • Jacques Pauwels

    3 jaar geleden
    Zoals altijd,na soortgelijke incidenten, heel veel blablabla van de politiek, maar in praktijk geen harde aanpak/maatregelen, het wordt ook dringend tijd,dat justitie opgeruimd wordt, en vervangen wordt door efficiënte rechters.
  1. N-VA wil groeinorm gezondheidszorg aanpassen aan economische realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”
    19

    N-VA wil groeinorm gezond­heids­zorg aanpassen aan economi­sche realiteit: “Warme zorg met gezond verstand”

    N-VA wil de komende vijf jaar een groeinorm voor het budget voor gezondheidszorg behouden, maar die moet wel worden afgestemd op de economische realiteit. De groeinorm stelt een limiet aan de begrotingsdoelstelling voor de verplichte ziekteverzekering. Zo toont het percentage aan met hoeveel procent het budget voor de gezondheidszorg jaarlijks mag stijgen bovenop de gezondheidsindex. Met dit standpunt, waarmee de partij onder meer de wachtlijsten en financiering wil aanpakken, trekt de partij naar de verkiezingen. Het doel is te komen tot een “warme zorg met gezond verstand”.
  2. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.