Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Minister van Mobiliteit Gilkinet eerder voorstander van rijcursussen dan boetes

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) verkiest rijcursussen boven boetes voor bestuurders met een onaangepast rijgedrag. Dat verklaarde hij zondag in ‘C'est pas tous les jours dimanche’ (RTL-TVi). Hij bevestigde dat de regering de verkeerscontroles wil opvoeren, omdat ons land het met 55 verkeersdoden per miljoen inwoners slechter doet dan het Europese gemiddelde van 51 doden. Gilkinet kondigde ook aan dat hij de trein aantrekkelijker wil maken door het inrichten van familiezones, babbelzones en werkzones.

14 reacties

  • Hubert Vanmechelen

    3 jaar geleden
    Bij mijn weten veroorzaken boetes geen verkeersdoden. Dus.., kan je het probleem ook niet oplossen met boetes ! M.a.w. weer gerommel in de marge. Net zoals het rijbewijs met punten  de herscholing en de pakkans. Dat is de oorzaak niet ! 
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    andermaal een prima idee van de Vivaldi regering, eindelijk een regering die we een regering kunnen noemen.  Dat was met de Zweedse regering wel heel wat anders.  Cursussen wel op kosten van de overtreder mag ik hopen en rijverbod zolang niet geslaagd voor een theoretisch en praktisch examen
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    misschien opnieuw zoals vroeger: het verkeersreglement werd slechts 1x per jaar aangepast; en enkele weken voordat de nieuwe regeltjes van kracht werden ontvingen alle eigenaars van een auto (inschrijving van het voertuig) een boekje waarin de wijzigingen met tekst en tekeningen duidelijk werd uitgelegd. 
  • Marc Devuldere

    3 jaar geleden
    Wij zullen  het geweten met de groenen in de regering.
  • Camiel Lange

    3 jaar geleden
    Is naïviteit dan echt een vereiste om het in de politiek ver te brengen ?