Direct naar artikelinhoud
Verkiezingen VS

‘Ik geef niets toe!’: Trump na tweet waarin hij schrijft dat Biden ‘won’

Amerikaans president Donald Trump.Beeld AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft nog steeds niet toegegeven dat hij de verkiezingen heeft verloren, al liet hij dat in een tweet wel zo uitschijnen.

Trump deelde op Twitter een bericht waarin hij zei dat Biden de verkiezingen ‘won’, maar beweert daarbij nog steeds ongegrond dat de telling van de stemmen niet correct gebeurde. “Radicaal-linkse groeperingen en media” liggen volgens Trump aan de oorzaak van de volgens hem gemanipuleerde verkiezingsuitslag.

Sommigen lazen daarin dat Trump daarmee zijn verlies voor de eerste keer had toegegeven, maar dat was duidelijk niet het geval. “Hij heeft alleen gewonnen in de ogen van de fake nieuwsmedia. Ik geef niets toe! We hebben nog een lange weg te gaan.”

Twitter bericht wordt geladen...

Beschamend

Verkozen president Joe Biden vond het eerder “beschamend” dat Donald Trump zijn verlies bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen weigert toe te geven. “Ik denk gewoon dat het beschamend is, om eerlijk te zijn. Hoe zal ik dit tactvol zeggen: ik denk niet dat dit de nalatenschap van de president helpt.”

Sinds Biden vorige zondag werd uitgeroepen tot de nieuwverkozen president, ontkende Trump de winst van zijn tegenkandidaat. Trump is de eerste president sinds 1992 die er niet in slaagde herkozen te worden. Sindsdien probeert de Republikeinse partij, samen met de president, juridische stappen te zetten en de verkiezingsuitslagen te betwisten. Maar ze hebben daarbij nog geen steeds bewijzen van fraude kunnen voorleggen.