Carlo Medo, voorzitter van vakbond NSPV, zegt dat veel agenten zich niet gesteund voelen door de regering.
Volledig scherm
Carlo Medo, voorzitter van vakbond NSPV, zegt dat veel agenten zich niet gesteund voelen door de regering. © Marc Baert/RV

Politievakbond NSPV roept leden op tot ‘boetestaking’: “De onvrede broeit al langer”

BrusselPolitievakbond NSPV roept leden op om geen boetes meer te schrijven. De directe aanleiding is het geweld op Brusselse agenten van dit weekend. “Maar de onvrede broeit al langer”, zegt voorzitter Calo Medo. “Onze mensen voelen zich nauwelijks gewaardeerd door de politiek.”

63 reacties

  • marie ruyssen

    1 jaar geleden
    Ik werd geflitst op een helling tijdens het weekend waarbij er geen wegenwerkers zijn. Mijn snelheid was 40 km per uur, werd gecorrigeerd tot 34 km/uur en een boete van 62 euro Voor mij een grote uitgave maar niet voor onze politiekers.
  • johan vankeirs

    3 jaar geleden
    De politici laten gewoon de hete kolen uit het vuur halen door onze politie mensen die daarvoor een 0 aan respect krijgen.Het is door de straffeloosheid dat de politie de pispaal geworden is in dit land.Er is voor niets en niemand geen respect meer en hoe zou dit komen denkt u?
  • Stefaan Vandommele

    3 jaar geleden
    Daniel Meuleman . Dan gaan ze weer de Defensie de boel laten opknappen zoals we nu al doen in de ziekenhuizen en WZC met verplegers. Met mIlitairen die nu nog steeds op straat zijn voor de veiligheid. En dat allemaal tegen een veel lagere kostprijs dan wat een politie agent kost. Politie zit te klagen dat ze dit jaar geen opslag krijgen. Wel, de militairen hebben al sinds 2003 geen opslag gekregen en verdienen voor dezelfe graad een paar honderd euro minder per maand. 
  • Daniel Meuleman

    3 jaar geleden
    Geen boetestaking, wel een staking van het volledige politiekorps en dat om te beginnen voor 14 dagen. Gans de boel plat, benieuwd hoe de politiek daar dan zal op reageren. 
  • FRANS DANCKERS

    3 jaar geleden
    Werken en heel hard moet er nu gedaan worden, binnen een maand hebben ze bijna allemaal eindejaars verlof .