Lutgart Simoens met koningin Fabiola.
Volledig scherm
Lutgart Simoens met koningin Fabiola. © BELGA

Reacties op overlijden Lutgart Simoens (92) stromen binnen: “Afscheid van een grande dame van de Vlaamse radio”

Meteen nadat het nieuws van het overlijden van radiocoryfee Lutgart Simoens (92) bekend raakte, stroomden de reacties op sociale media binnen. Een overzicht. 

4 reacties

  • Marlene De Smedt

    3 jaar geleden
    Een warme radiostem waar ik goede herinneringen aan heb. Door haar heb ik een aantal muziekparels gekocht: o.m. de L.P. Odes van Irene Papas (waaruit zij vaak Menousis draaide), de L.P. Who pays the ferryman van Yannis Markopoulos (vooral omwille van Annika's theme en Thalassa). Griekse nummers konden haar bekoren, ook Je te dirai les mots van Melina Mercouri, Sto Perigiali Farantouri/Theodorakis, Kokkino Garifalo... heb ik aan haar te danken. Rust zacht lieve Lutgart Simoens, bedankt.
  • Griet Geerinckx

    3 jaar geleden
    Een grote Dame is heengegaan rust zacht Lutgart Je bent terug verbonden met je geliefden aan de andere kant van de oeverVeel moed en sterkte aan de Familie
  • PASCAL VERLINDEN

    3 jaar geleden
    Een icoon van de jaren tachtig met een radiostem uit de duizend. Een grande dame. Altijd zeer leuk geweest om naar haar radioprogramma's te luisteren. RIP  en veel sterkte aan vrienden en familieleden.
  • Kristien De Loor

    3 jaar geleden
    grote madam met warm en gouden hart altijd op de juiste plaats. Veel sterkte aan familie en vrienden en rust zacht Lutgart Simoens