©  Marc Herremans

Politie legt lockdownfeestje ‘met alles erop en eraan’ stil om 8.30u

Putte -

De politie legde zondagochtend rond 8.30u een lockdownfeestje stil op de Koningsbaan in Beerzel (Putte). Op het moment van de interventie van de politiezone Bodukap waren vijf feestvierders en een deejay aanwezig, maar het feestje was ’s nachts al begonnen.

Kristof Van Rompaey, Jarit Taelman

Volgens burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester) werd op de Koningsbaan een feestje gevierd ‘met alles erop en eraan’. “Er was verlichting, rook en zelfs een deejay”, zegt hij. “Toen de politie tussenkwam, waren naast de deejay nog vijf feestvierders aanwezig: de bewoner en nog iemand uit Putte, twee personen uit het Antwerpse en een uit de Kempen. De deejay kwam uit Wallonië. Ze zijn allemaal tussen de 20 en de 30 jaar.”

Het feestje werd pas zondagochtend gemeld bij de politie, maar zou volgens een van de meldingen al rond 2.30u voor het eerst zijn opgemerkt. Of er gedurende de nacht meer aanwezigen zijn langsgeweest, is voorlopig niet duidelijk. De aanwezigen boden geen weerwerk aan de politie, maar vast staat wel dat ze er niet met een minnelijke schikking vanaf komen. “Iedereen wordt gedagvaard voor de politierechtbank”, zegt Gysbrechts. “Onbegrijpelijk dat je het tijdens deze dagen in je hoofd haalt om zoiets te organiseren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER