“Ongewoon” lastige Antwerpse ochtendspits door nachtelijk ongeval in Ekeren

Archiefbeeld ©  Jan Van der Perre

Als gevolg van een nachtelijk ongeval op de A12 richting Nederland in Ekeren was het maandag een “ongewoon” lastige ochtendspits rond Antwerpen. “Eigenlijk zijn we dit gewoon niet meer gewend, voor de coronacrisis was het niet noemenswaardig geweest”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Voor heel wat pendelaars zal het misschien toch even schrikken geweest zijn.”

jvh

Bij het ongeval scheurde de brandstoftank van een vrachtwagen, waardoor er brandstof verspreid raakte over de hele breedte van de snelweg. “De weg moest er even helemaal dicht, wat natuurlijk een impact had tot op een groot stuk van de Antwerpse ring en de E313”, zegt Bruyninckx. “Intussen is het ongeval al een tijdje afgehandeld en zijn de files geslonken.”

In heel Vlaanderen was er maandag sprake van zowat 90 kilometer file. “Het was duidelijk drukker dan de voorbije weken, maar de verlengde herfstvakantie is ook gedaan”, stelt Bruyninckx.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen