Lutgart Simoens
Volledig scherm
Lutgart Simoens © BELGA

Radio 2 brengt met speciale uitzending hulde aan Lutgart Simoens

ShowbizzRadiocoryfee Lutgart Simoens was meer dan 40 jaar lang een van de bekendste radiostemmen van Vlaanderen. Afgelopen weekend overleed ze op 92-jarige leeftijd. Om haar te eren zendt Radio 2 vanmiddag een speciale ‘De Pré Historie’ uit, met muziek door haar gekozen, interviews, originele fragmenten, én een afscheidsbrief van Lutgart voor de Radio 2-luisteraars.

2 reacties

  • Josee De coster

    3 jaar geleden
    Was altijd blij wanneer het " vragen staat vrij en platenpoets "was.haar altijd lieve stem.Zalig !!! Ook bij haar veel gevraagde nederlandtalige nummers.Heerlijk!!!. Ga zeker om 13h00 luisteren. Lieve,lieve lutgart....rust in vrede hier in edegem naast uw geliefde echtgenoot.
  • Edwin Van Oost

    3 jaar geleden
    Dat was nog eens een klassedame. Respect voor haar. Rust in vrede.
  1. Nederlands koningshuis geeft nazi-lidmaatschapskaart prins Bernhard terug aan Duitsland
    ROYALTY

    Nederlands konings­huis geeft na­zi-lidmaat­schaps­kaart prins Bernhard terug aan Duitsland

    De Nederlandse koninklijke familie heeft de veelbesproken NSDAP-lidmaatschapskaart van prins Bernhard overgedragen aan Duitsland. Dat heeft het nationale archief in Koblenz bekendgemaakt. De ontdekking van de kaart in het privéarchief van de prins zorgde in oktober vorig jaar voor veel ophef. Sindsdien staat het onomstotelijk vast dat hij lid van de nazipartij van Hitler was. Zo aanvaardde hij steekpenningen, had buitenechtelijke kinderen en lekte desnoods bezwarende info over zijn echtgenote de koningin naar journalisten.
  2. Mediawatcher Mark Coenegracht scherp voor VRT-baas Delaplace in zaak De Pauw: “Hij heeft in zijn eigen voet geschoten”
    HLN Mediawatchers
    4

    Mediawat­cher Mark Coene­gracht scherp voor VRT-baas Delaplace in zaak De Pauw: “Hij heeft in zijn eigen voet geschoten”

    “Bart De Pauw was al van bij aanvang een verliezer. Met zijn eigengereide en onhandige aanpak heeft VRT-CEO Delaplace de hele affaire nu alleen maar nog erger gemaakt. Hij heeft zich daarbij ferm in eigen voet geschoten”. Dat zegt showbizzjournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘HLN Mediawatchers’. Na het welles-nietesspelletje over de uitzending van de reeks ‘Het proces dat niemand wou’, keken woensdagavond maar liefst 542.671 belangstellenden op VRT Canvas naar de eerste aflevering.