©  AP

Nations League: Noorwegen roept volledig nieuwe selectie op nadat eerste keuze in quarantaine moet

Bron: BELGA

Noorwegen speelt woensdag de wedstrijd in de Nations League in Wenen tegen Oostenrijk. De Noorse voetbalbond stuurt een nieuwe selectie die onder leiding komt te staan van de bondscoach van het nationale beloftenelftal, Leif Gunnar Smerud.

De Noren speelden zondag niet hun geplande wedstrijd tegen Roemenië. De Noorse overheid verbood de voetballers om naar Boekarest te vliegen. De selectie van bondscoach Lars Lagerbäck moest van het ministerie van Volksgezondheid in quarantaine na een positieve coronatest van international Omar Elabdellaoui.

De voetballers waren op de luchthaven van Oslo al klaar voor vertrek toen die mededeling binnenkwam. Vermoedelijk wordt het duel omgezet in een reglementaire 3-0-nederlaag voor de Noren, die volop in de race zijn voor promotie naar de A-divisie van de Nations League. Bij winst tegen Oostenrijk kan Noorwegen zelfs met die nederlaag nog de poule winnen.

“Het was een zware opgave, maar we zijn blij dat de wedstrijd kan plaatsvinden. Niet alleen om sportieve redenen, maar ook om onze verplichtingen jegens de UEFA na te komen”, luidde een verklaring van de bond.

De tijdelijke bondscoach Smerud klonk strijdbaar. “Ik kijk ernaar uit de spelers te ontmoeten die in deze chaotische situatie bereid zijn om het nationale team te helpen. Het gaat er nu om dat we ons goed voorbereiden en presteren tegen Oostenrijk.”

Vier ‘Belgen’ in nieuwe selectie

Met doelman Anders Kristiansen (Union), verdediger Andreas Hanche-Olsen (AA Gent) en middenvelders Mats Möller Daehli en Kristian Thorstvedt (beiden Racing Genk) behoren vier spelers met een Belgische club tot de volledig nieuwe selectie van Noorwegen voor het laatste Nations League-duel van woensdag in Oostenrijk. Kristiansen, Hanche-Olsen en Thorstvedt kunnen hun debuut maken voor Noorwegen.

Antwerp-speler Simen Jukleröd, Sander Berge (ex-Genk), Alexander Sörloth en Sigurd Rosted (beiden ex-Gent) behoorden tot de oorspronkelijke Noorse selectie, die nu in quarantaine zit. Daar zat ook sterspeler Erling Haaland (Dortmund) bij.

(belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer