Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dit is profiel van coronapatiënten in ziekenhuis tijdens tweede golf

Het profiel van de gehospitaliseerde patiënt tijdens de opwaartse fase van de tweede coronagolf, is vrij gelijkaardig aan dat tijdens de volledige eerste golf. Dat heeft viroloog Steven Van Gucht gezegd op de briefing over het coronavirus van de Crisiscel.

2 reacties

  • Filip Joly

    3 jaar geleden
    Men moet toch accuraat kunnen zeggen van waar de patiënten komen? Welke background ze hebben? Nog belangrijker is dezelfde info mbt positieven. Welke leeftijdscategorie geldt er daar? Lokatiepieken? Background? We willen toch minder gevaarlijke contacten? Leeftijd kennis is belangrijk ivm scholen, openbaar vervoer en zo. Wachten tot na de 2de golf is dodelijk. Buiten een getal per gemeente weet ik niks maar alle data is bekend.
  • Dirk Merckaert

    3 jaar geleden
    Het is begrijpelijk dat er veel minder bewoners uit de WZC in de ziekenhuizen opgenomen worden. Ze worden nu geïsoleerd binnen het WZC. Ze worden er verzorgd door mensen die voor deze specifieke situatie niet of niet genoeg opgeleid zijn. Dat deze (voor de regering tweederangs) zorgverleners nu minder besmet raken is logisch. Uit het niets zijn plots beschikbaar : testen, mask-shields, schorten, PP2-maskers, ...