© ATV

Edegem opent online rouwregister voor Lutgart Simoens

Edegem -

Na het overlijden van Lutgart Simoens heeft Edegem online meteen een rouwregister geopend. Ze woonde zestig jaar in de gemeente en was er de eerste en enige ereburger.

Lees ook: het voltooide leven van de ‘Engel van Vlaanderen’

De bekroning tot ereburger mocht de radiolegende twee jaar geleden ontvangen in het oud-gemeentehuis. Voor burgemeester Koen Metsu (N-VA) is dit het minste wat Edegem voor haar en haar familie kan doen. “Het rouwregister blijft zeker een week geopend. Daarna zullen we de berichten bundelen en overhandigen aan de familie”, geeft de burgemeester aan.

Metsu kwam geregeld bij Simoens op de koffie. “Dat zal ik missen. Ze nodigde me dikwijls uit omdat ze met me wou praten over ethische vraagstukken, zoals de eigen wilsbeschikking. Ze had het hart op de tong, maar het was een gouden hart.”

Metsu houdt het zeker voor mogelijk dat er in de toekomst een straatnaam of plein naar Lutgart Simoens in Edegem zal worden genoemd. “Na het overlijden van een persoon moet je daar eerst enkele jaren mee wachten. Maar haar familie woont in de buurt en ik denk dat die dat zeker gaat appreciëren. De link tussen Lutgart en Edegem willen we verankeren, ook al was ze veel groter dan onze gemeente.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER