Donald Trump gisteren bij het golfen op zijn eigen terrein in Virginia.
Volledig scherm
Donald Trump gisteren bij het golfen op zijn eigen terrein in Virginia. © REUTERS

"Trump blijft hard optreden tegen China en Chinese bedrijven"

De Amerikaanse president Donald Trump blijft in de laatste weken van zijn presidentschap hard optreden tegen China en Chinese bedrijven. Volgens ingewijden van persbureau Bloomberg wil hij onder meer illegale visserij tegengaan. Ook gaat het om acties tegen hoge officieren en instituten binnen de Communistische Partij die schade aanrichten in Hongkong of de westelijke regio Xinjiang.

7 reacties

  • Christiaan Vernist

    3 jaar geleden
    De enigste reden is dat China knabbeld aan de macht van USA. Zoals afgelopen week aant licht kwam dat ze via Denemarken Nederland afluisteren. Maar owee ze nog maar vermoeden dat een ander land dat doet. Het wordt tijd dat Europa op eigen benen gaat staan ipv schoothondje van USA te spelen.
  • ivan de ridder

    3 jaar geleden
    Inderdaad, niet minder dan terecht (zeker essentiële producten kunnen we maar beter zorgen dat we ze HIER produceren om bij een volgende crisis niet te moeten opbieden), maar met de ene hand steekt hij een vuist uit richting China en met de andere reikt hij een hand uit om zichzelf en zijn familie voor te trekken. Hoeveel belastingen betaalt Ivanka Trump op haar producten die ze in China verkoopt?
  • Wilfried Suys

    3 jaar geleden
    Ik heb het niet voor Trump maar hierover heeft hij 200% gelijk. De Chinezen kopen zich overal in in de wereld alleen voor macht. Al wat wij nu kopen is Chinees. Corona is van China gekomen naar ons toe. Wij hadden de gelegenheid om terug alles te maken in Europa en wij zijn toch maar bv. Mondmaskers gaan kopen in China. Hier heeft de rest van de wereld een reuze kans gemist. We hadden kunnen zeggen” met alle chinezen maar niet met den deze”WIlfried Suys
  • jan wuyts

    3 jaar geleden
    Trump zal dat allemaal niet uit zijn duim halen die zal wel goed geinformeerd worden door de inlinchtingendiensten denkt er soms iemand dat het met Biden anders word.
  • Felix Strackx

    3 jaar geleden
    Zeer terecht, het regime in China is niet te vertrouwen en we zouden er beter helemaal geen zaken mee doen. Joe Biden gaat dat natuurlijk allemaal terugdraaien.