Frans president Emmanuel Macron
Volledig scherm
Frans president Emmanuel Macron © EPA

Macron haalt uit naar Angelsaksische media wegens berichtgeving na aanslagen in Frankrijk: “Ze legitimeren geweld”

De Franse president Emmanuel Macron heeft de berichtgeving in Angelsaksische media over de recente terreuraanslagen in Frankrijk flink op de korrel genomen. Hij beschuldigt hen ervan “geweld te legitimeren” door hun onbegrip van de “Franse context”.

5 reacties

  • karel jens

    3 jaar geleden
    De politiek-correcte dictatuur bestrijden die heel de westerse wereld in zijn greep houdt is titanenwerk. Dat zal Macron vlug aan den lijve ondervinden. Het Westen is bezig de tak af te zagen waar het op zit.
  • Théo Langenaeken

    3 jaar geleden
    Laîcité is moeilijk te vertalen in't arabisch e zeker in de moslimlanden. Bij de engelsen heet het securalism en zij zouden het verschil toch moeten zien. Het is wel zo dat het met die vrije meningen soms uit de hand loopt en daar zou ook een algemene  richtlijn welkom zijn.
  • Jo Debacker

    3 jaar geleden
    @Paul, dat is wel mogelijk als we allen (alle westerse landen) samenspannen. Ok, zal moeilijk worden maar ben zeker dat het kan.
  • Robert Vranken

    3 jaar geleden
    Dit gaat niet over aanslagen. Macron spreekt over de scheiding van kerk en staat. Iets wat in vele landen - ook niet in het 'God bless America' - niet echt goed begrepen wordt. Je moet een zekere intelligentie hebben om dit te snappen blijkbaar. Enkel deze scheiding waarborgt ieders rechten én plichten.
  • paul merckx

    3 jaar geleden
    Macron zal ondervinden dat dit vechten is tegen windmolens. Aanslagen zullen een 'fait divers' worden in de toekomst, een voetnoot in de media ergens 'op blz 10'  van de kranten.We zitten op een hellend vlak ivbm vrijheid van meningsuitting. We zullen de strijd verliezen met dank aan de politieke correctheid.