©  Photo News

Clubs volgen quarantainebevel Noorwegen niet: bij Antwerp traint Juklerod weer mee, ook Dortmund wil Haaland laten spelen

De quarantaine van tien dagen die de Noorse internationals werd opgelegd door hun lokale overheid lijkt niet gevolgd te zullen worden door de buitenlandse clubs. Nochtans moesten de Noorse internationals, waaronder Erling Haaland (Dortmund) en Simen Juklerod (Antwerp), van de Noorse bond een document ondertekenen waarin stond dat ze zich ook bij hun club moesten houden aan het quarantainevoorschrift.

dvd, blg, wic
Bron: BELGA

Aanleiding voor het quarantainebevel is de positieve test die international Omar Elabdellaoui vorige week aflegde. Meteen volgden draconische maatregelen. De Noorse nationale selectie moest van het plaatselijke ministerie van Volksgezondheid collectief in quarantaine. De Nations League-wedstrijd van zondag in Roemenië werd uitgesteld. Voor het duel van woensdag in Oostenrijk werd een geheel nieuwe kern samengesteld.

Volgens het coronaprotocol van de Noorse bond zouden de internationals zich moeten isoleren tot zondag 22 november, maar nu al blijkt dat clubs buiten Noorwegen zich daar niet aan zullen houden.

Juklerod traint alweer gewoon mee

Dortmund, dat Erling Haaland dreigt te moeten missen, zei maandag in een statement “ervan uit te gaan dat op Duits grondgebied de Duitse wet geldt”. Bij Hertha Berlijn, de club van Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio, gaat men ervan uit dat Rune Jarstein de trainingen kan hervatten na het afleggen van twee negatieve coronatests.

Simen Juklerod, die door de coronaproblemen bij Noorwegen al terug in België is, traint gewoon weer mee bij Antwerp. Antwerp volgt de protocollen van UEFA, FIFA en de Pro League. Alles gebeurt in overleg en de Pro League laat alvast weten dat als zijn tests deze week negatief zijn, hij gewoon kan spelen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer