Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Veertig procent van studenten volgt coronaregels op kot weinig of nooit

Meer dan 40 procent van de studenten volgt de coronaregels van de KU Leuven op kot weinig of nooit. Dat schrijft het Leuvense studentenmagazine VETO. De helft van de studenten pendelt nog steeds evenveel als voor de coronacrisis. Het magazine nam de enquête af tussen 24 oktober en 1 november, 722 studenten namen deel. 

10 reacties

  • Peggy Sevenhant

    3 jaar geleden
    En maar zeggen dat het de schuld van de horeca is.
  • PETER SEGHERS

    3 jaar geleden
    Domme kindjes! Neem nu eens eindelijk uw verantwoordelijkheden op! En dat is onze toekomst, ik zie het somber in.
  • Christian Eeckhout

    3 jaar geleden
    De enige oplossing voor het niet-naleven van de regelgeving door studenten, is het verhogen van controles en boetes bij overtredingen. Voor de hardleerse studenten en recidivisten, hun studietoelage tijdelijk serieus verminderen of opschorten !
  • Tine Dem

    3 jaar geleden
    Mijn 2 kinderen pendelen op en neer. Punt. Marcske de Viruskampioen heeft gemakkelijk spreken. Hoe geraakt bv anders hun was gedaan ? In een wasserette zeker, waar ze ander gepeupel tegenkomen? Op café gaan kunnen ze niet meer en mijn kinderen zijn niet van het we-bouwen-een-kotfeestjetype. Zij hebben mijn volledig vertrouwen. Voor de rest hebben wij geen contacten. Ik heb niks tegen de de regels en we volgen ze braaf op maar aan absurditeiten doen we niet mee.
  • Christian Eeckhout

    3 jaar geleden
    Hoog tijd om keihard te regels te doen naleven. Verhoog de boetes of beter nog, knip in hun studietoelage.