Prinses Delphine betuigt haar steun aan zorgverleners in Brussel

© Het Nieuwsblad

Delphine van Saksen-Coburg (52) heeft vandaag het ziekenhuis Saint Pierre in Brussel bezocht. Dat vaccineert zijn personeel momenteel massaal tegen de griep. De vraag naar zo’n prik overtreft momenteel het aanbod. Een vaccin tegen het coronavirus is er nog niet, dus hopen veel mensen zich in deze bange tijden op zijn minst te kunnen beschermen tegen de griep.

Vooralsnog hebben alleen risicogroepen recht op een griepvaccin. Het gaat om 65-plussers, jongere mensen met een chronische aandoening en zwangere vrouwen. Ook zorgverleners behoren tot de uitzonderingen. Delphine heeft zelf niet gevraagd om zo’n vaccinatie, benadrukt CHU Saint Pierre. Het is het ziekenhuis zelf dat haar als boegbeeld voor hun campagne heeft gevraagd. De prinses zou ook geen vaccinatie gekregen hebben.

Prinses Delphine wil haar steun betuigen aan ziekenhuispersoneel en zorgverleners die hard werken tijdens de coronacrisis. Het is belangrijk dat zij op dezelfde manier zorg dragen voor hun eigen gezondheid als voor die van hun patiënten, vindt zij. (dhs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen