©  BELGA

Virtuele Gentse Zesdaagse schiet vandaag uit de startblokken

De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent gaat dit jaar niet door vanwege de coronacrisis maar de organisatie pakt wel uit met een virtuele editie. Iedereen kon zich daarvoor inschrijven in duo’s. De start is voorzien voor vandaag.

Het doel is elke dag het aantal rondjes te verzamelen dat op het programma staat, buiten of op de rollen, en dat in duo’s. Van 25 km op dag 1 tot 66 km op de zesde dag, goed voor 400 (virtuele) rondjes op de piste.

Het duo dat na zes dagen nog steeds in de race zit én het meeste kilometers heeft verzameld, wordt door de organisatie tot ‘nieuwe Keizers van de Lotto Zesdaagse’ gekroond. Zij winnen een piste-initiatie met Kenny De Ketele, viervoudig winnaar in Gent. Er is een dag- en eindklassement voor mannenteams, vrouwenteams en gemengde ploegen. Ook voor de dagwinnaars liggen er prijzen klaar.

Elke dag wordt een originele soundtrack met een mix van de typische sfeermuziek van de Zesdaagse en aankondigingen en aanmoedigingen van de Gentse speaker voorzien.

De pistiers zelf blijven ook niet bij de pakken zitten. Negen profrenners voor wie de piste hun tweede thuis is, vallen in het Kuipke de snelste rondetijd aan. Zes mannen (Iljo Keisse, Gerben Thijssen, Kenny De Ketele, Fabio Van Den Bossche, Otto Vergaerde en Jules Hesters) geven vanaf dinsdag, elk om beurt, het beste van zichzelf over één ronde in het Kuipke. Drie vrouwen (Lotte Kopecky, Shari Bossuyt en Julie De Wilde) doen hetzelfde, verspreid over de zes dagen.(belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer