©  Photo News

Ook Engels bondscoach Gareth Southgate pleit voor terugkeer vijf wissels in Premier League

Bron: BELGA

De Engelse bondscoach Gareth Southgate heeft zijn voorkeur uitgesproken voor een herinvoering van vijf wisselmogelijkheden voor de clubs in de Premier League. Southgate vreest anders voor een hoop blessures bij zijn internationals.

De internationale spelregelcommissie IFAB paste vanwege de coronapandemie tijdelijk de regels aan, zodat in de meeste competities vijf in plaats van drie keer per wedstrijd kan gewisseld worden. De clubs uit de Premier League stemden daar voor het seizoen echter tegen. Ook in de Jupiler Pro League zijn slechts drie wissels toegestaan.

“Wij konden zondag tegen België vijf keer wisselen en dat hebben we in de slotfase ook vier keer gedaan, maar de clubs hebben die optie niet”, zei Southgate. “Wat is er nodig om dat te veranderen? Tegen België liepen een paar spelers (Chilwell en Henderson, red.) lichte blessures op, maar wat gaan we doen? Wachten tot we heel veel ernstige blessures krijgen?”

In de meeste Europese competities wordt ook dit seizoen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vijf keer te wisselen, maar in Engeland stemde een meerderheid van de clubs ervoor om weer terug te gaan naar maximaal drie wissels. Tot onbegrip van de trainers van enkele topclubs, onder wie Jürgen Klopp (Liverpool) en Pep Guardiola (Manchester City). Zij hebben te maken met veel blessures in hun selecties en pleitten ook al voor extra wisselmogelijkheden in de Premier League.

Klopp en Guardiola kregen maandag weer een geblesseerde speler terug van Southgate. Liverpool-middenvelder Henderson viel tegen de Rode Duivels uit met een bovenbeenblessure, City-aanvaller Sterling moest voor het duel in Leuven al afhaken met een dijblessure. Engeland sluit de Nations League woensdag op Wembley af met een overbodig duel tegen IJsland. Beide ploegen zijn al uitgeschakeld. (belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer