Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Kan mondwater verspreiding corona verminderen?

Doodgewoon mondwater met 0,07 procent van het antimicrobiële en antivirale middel Cetylpyridinium Chloride (CPC) zou ‘veelbelovend’ zijn in de strijd tegen het coronavirus. Dat staat te lezen in een nieuwe studie van de universiteit van Cardiff. De mondspoeling doodt het virus binnen de 30 seconden bij experimenten in een laboratorium.

8 reacties

  • Wouter Van laere

    3 jaar geleden
    Het werkt maar zes uur. Volgende verplichte maatregel een flesje Listerine bij je hebben? Boete 250 euro. Collectieve waanzin lijkt het voornaamste symptoom van Corona.
  • Paul Philippaerts

    3 jaar geleden
    Ge kunt uw mond ook spoelen met zeep dat dood het virus ook. De geweldige uitvinder hoeft toch geen grote onderzoeken te doen. Dat hij zich besmet met Corona, of iemand zoekt die het heeft, diens mond eens spoelt en onderzoekt of hij corona nog tussen de kiezen heeft. Maar het kwaad van Corona zit daar niet maar wel in de longen. En net als bij je handen komt het onmiddellijk terug zeker als je het in je lijf hebt.
  • Jos Dupont

    3 jaar geleden
    En wat is het volgende dat we ons zeker moeten aanschaffen ??
  • Chantal Claes

    3 jaar geleden
    En hoe er weer vlot aan corona verdiend kan worden. Handgel, handzeep, mondmaskers, vitamine D en nu mondwaters. Ik heb echt wel de verkeerde job gekozen destijds.
  • Maarten anthonis

    3 jaar geleden
    De vraag is natuurlijk, hoe gezond is het om het dagelijks te gebruiken, worden de goede bacteriën ook niet mee vernietigd en gaat dit op den duur het ganse systeem niet mee ontwrichten, daar wordt niets over gezegd.