Truienaar slaat vriendin en ontvoert haar hond

Sint-Truiden -

Een 33-jarige Truienaar hangt 37 maanden cel boven het hoofd nadat hij twee keer zijn vriendin afranselde en met haar hond aan de haal ging. “Ze wou niet meer met hem praten waardoor hij het dier meenam. Dan moest ze wel contact opnemen.”

GeHo

Op 28 juli 2018 lag de verdachte uitgeteld in zijn zetel met een lege wodkafles langs hem. Toen zijn ongeruste vriendin bij haar thuiskomst de man niet wakker kreeg, gaf ze hem enkele tikken in het gezicht. De Truienaar schoot wakker en reageerde agressief. De zwangere vrouw bekocht het met een pak rammel waar ze een gebroken borstbeen aan over hield.

Twee dagen later was het opnieuw prijs nadat de vrouw haar spullen had gepakt. De verdachte trok naar haar werk aan een fitnesszaak in Sint-Truiden. In allerijl wist de vrouw zich te verschuilen. Om haar aan het praten te krijgen, ontvreemdde hij daarop haar hond. Toen de politie bij zijn thuis verhaal kwam halen, kookte zijn potje opnieuw over. Zwaaiend met een keukenmes maakte hij zijn mening over hun tussenkomst duidelijk.

Volgens het parket sukkelt de man met een alcoholprobleem en een persoonlijkheidsstoornis. Ook kreeg hij eerder al 20 maanden cel voor gelijkaardige feiten. “Ik vorder 37 maanden cel, waarvan een deel met uitstel”, aldus de procureur. Zijn advocaat Laurens Liebens wees op de ongelukkige jeugd van de verdachte en dat de man een borderlinestoornis heeft. “Intussen is de relatie weer hersteld, werkt hij voltijds en zijn er geen incidenten meer geweest. Het is meer aangewezen om de vinger bij hem aan de pols te houden in de vorm van een behandeling dan hem naar de cel te sturen. Leg een straf met uitstel op met de voorwaarde dat hij zich laat opvolgen.” Vonnis op 15 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer