Archiefbeeld. 

Bezwete twintigers opgepakt na poging inbraak in Schoten

Dankzij een alerte bewoner kon de lokale politie Schoten vorige week twee verdachten vatten van drie woninginbraken en een fietsdiefstal. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hun aanhouding bevestigde

De noodcentrale ontving op 12 november een telefoontje. “Een alerte burger had op camerabeelden twee verdachte personen opgemerkt met een ongezonde interesse voor zijn woning”, zegt de lokale politie Schoten.

Een interventieploeg kwam snel ter plaatse en trof na een korte zoektocht de verdachte personen bezweet aan bij een bushalte in de omgeving. “De verdachten op de camerabeelden kwamen overeen met de bezwete jongemannen aan de bushalte”, klinkt het. Beide mannen werden naar het politiekantoor overgebracht.

De twintigers hadden nog meer op hun kerfstok staan. “De inspecteurs konden hen linken aan twee effectieve inbraken met geringe buit eerder die week en de diefstal van twee fietsen in Schoten. De mannen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hun aanhouding bevestigde. Het onderzoek wordt verdergezet”, klinkt het.

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER