In Georgia worden de stemmen volop herteld.
Volledig scherm
In Georgia worden de stemmen volop herteld. © AFP

2.600 niet-getelde stembiljetten gevonden tijdens hertelling in Georgia, Trump krijgt 800 stemmen extra

In het kiesdistrict Floyd County in de Amerikaanse staat Georgia zijn tijdens de hertelling van de stemmen meer dan 2.600 stembiljetten aangetroffen die nog niet waren meegeteld. Dat melden de Amerikaanse media op gezag van de lokale krant The Atlanta Journal-Constitution. Volgens de systeemmanager voor de verkiezingen in Georgia, Gabriel Sterling, gaat het om een menselijke fout. Zittend president Donald Trump zou netto 800 stemmen extra winnen tegenover Joe Biden, ruim onvoldoende om zijn achterstand goed te maken.

6 reacties

  • Erwin Van Roy

    3 jaar geleden
    Dimitri Schoone er is anders nog geen enkel Gefoefel boven water gekomen. Al de hertellingen leveren quasi dezelfde resultaten op en dat is bevestigd door de Republikeinse lokale minister van binnenlandse zaken en de Republikeinse voorzitter. Dream on Biden won de verkiezing op een eerlijke manier.
  • Jones Torreira

    3 jaar geleden
    Biden heeft eerlijk gewonnen. Enkele stemmen hier en daar die niet geteld werden is heel normaal en gebeurd in elke verkiezing, in nadeel van elke partij wel
  • Christiaan GOETHALS

    3 jaar geleden
    Tja, maar digitale stemmen kunnen dan ook meer gemanipuleerd worden.....zoals door de Russen bijvoorbeeld, Kevin.
  • Reinhilde Lepelaere

    3 jaar geleden
    Trump heeft gelijk en dat gefoefel met stembiljetten is daar de normaalste zaak. Het zal nog wel uitkomen dat Trump wel degelijk won maar het zal wellicht te laat zijn.
  • Kevin van Goethem

    3 jaar geleden
    Zo zie je dat stemmen per post dus nooit 100% goed en correct is.