©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Weer geen stunt voor Giants ondanks verdienstelijke partij tegen AS Monaco

Weer geen stunt voor Telenet Giants Antwerp in de EuroCup. De Sinjoren gingen na hun beste partij in de EuroCup in de Lotto Arena onderuit tegen een fris spelend AS Monaco.

AS Monaco miste coach Zvedzan Mitrovic . Die was met een lumbago in het Prinsdom achtergebleven. Zijn assistent-coach Mirko Ocokoljic nam de honneurs waar. AS Monaco, een topper in de Franse Pro A en in de EuroCup een outsider om ver door te stoten, telde tevens maar tien spelers op het wedstrijdblad. Wie dacht dat ze enerzijds gehandicapt waren of de Giants anderzijds zouden onderschatten kwam bedrogen uit.

Met de weer alom tegenwoordige Marcos Knight, net zoals in het heenwedstrijd, als bezieler nam AS Monaco een beklijvende start. Met enkele klasse flitsen ging het dan ook snel naar een 2-12 voorsprong. In tegenstelling tot de vorige Europese wedstrijden dit seizoen kwam er wel een Antwerpse reactie. Dit in eerste instantie van kapitein Dave Dudzinski (10-16) gevolgd door een knappe bevlieging van Vrenz Bleijenbergh. Dat resulteerde in een comeback van de Giants na het eerste kwart: 16-20.

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In het tweede schuifje bleef Telenet Giants Antwerp na een dunk en een driepunter van Vincent Kesteloot netjes in het spoor van AS Monaco: 24-28. Met een stevige tussenspurt via Dee Bost en nog enkele fysiek sterke Monegasken zoals Darral Willis en Dee Bost ging het jammer genoeg voor de Metropoolploeg na een 2-14 tussenspurt naar een 26-42 bonus voor AS Monaco. Meer dan de schade beperken zat er voor de Giants in het slot van de eerst helft dan ook niet in: 32-44 halfweg.

Telenet Giants Antwerp kwam wel lekker uit de kleedkamer en door toedoen van een bedrijvige Vincent Kesteloot en een driepunter van Kenneth “Speedy” Smith was de aansluiting bij 41-46 een feit. AS Monaco stopte de remonte van de Giants weer met verstandig en vooral efficiënt basketbal. Marcos Knight schitterde aanvallend en defensief en was de grote bezieler van de nieuwe uitloper van Monaco: 41-52. Stephaun Branch hield Telenet Giants Antwerp na drie kwarts toch enigszins in de buurt van de bezoekers: 49-58.

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

In het slotkwart bleven de Giants enorm hard aandringen. Roby Rogiers en Vrenz Bleijenbergh scoorden Belgische punten (53-58) maar AS Monaco bleef ondanks blockshots, rebounds en punten van Ibrahima Fall-Faye wel domineren: 55-62. Een laatste Antwerpse stuiptrekking (63-69) werd door AS Monaco echter vakkundig teniet gedaan. Na een verdienstelijke partij was de Antwerpse nederlaag meteen een feit.

Veel tijd om te bezinnen is er echter niet. Vandaag stapt Telenet Giants Antwerp in Brussels Airport reeds het vliegtuig op. Na de aankomst in Barcelona volgt nog een lange busrit van circa twee uren naar Andorra. Daar werkt de selectie van coach Christophe Beghin de uitgestelde wedstrijd van vorige week af. Die ging omwille van maar liefst negen coronabesmettingen bij Andorra toen niet door.

Telenet Giants Antwerp-AS Monaco 67-75

Telenet Giants Antwerp: Branch 12, Jenkins 2, Bleijenbergh 8, Rogiers 2, Kesteloot 9, Dudzinski 12, Faye 14, Donkor 0, Smith 8

AS Monaco: Bost 8, Choupas 0, Inglis 2, Knigth 20 , Ndoye 10, Yeguette 2, Willis 5, O’Brien 11, Lessort 16 , Rebic 1

Kwarts: 16-20, 16-24, 17-14, 18-17

(cpm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal