Het NYU Langone Health Center in New York
Volledig scherm
Het NYU Langone Health Center in New York © AFP

Artsen smeken Trump informatie over coronabeleid aan opvolger Biden te geven: “Uitstel kan levens kosten”

Amerikaanse artsen- en ziekenhuisorganisaties roepen president Trump op informatie over het coronabeleid te delen met het overgangsteam van zijn beoogde opvolger Biden. Trump erkent de zege van Biden niet en weigert hem vooralsnog toegang tot gegevens van overheidsdiensten, zoals in het verleden gebruikelijk was bij een machtsoverdracht. Uitstel kan vele levens kosten, schrijven de hoofden van de verenigingen van ziekenhuizen, medici en verpleegkundigen aan Trump.

18 reacties

  • Gilles Standaert

    3 jaar geleden
    Denken jullie nu echt dat een andere president de oplossing? de steden met de hoogste corona doden worden geleid door democraten, Gouverneurs zijn verantwoordelijk voor hun staat, niet Trump, hun worden, niet de zijne. Overigens zijn de data bij de CDC vrij verkrijgbaar.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Ik vind het moorddadig van Trump om Biden tegen te houden op te treden tegen Covid-19. Dat de democraten Trump niet aanklagen wegens het niet verlenen aan hulp aan mensen in nood, is waarschijnlijk omdat ze geen conflicten willen onder de burgerbevolking. Misschien komt dat toch nog: die aanklacht. En terecht. Het hangt gewoon in de lucht.
  • Paul van de velde

    3 jaar geleden
    Trump is gefrustreerd, kan niet tegen zijn verlies en wil eigenlijk zijn zoals Poetin in Rusland. Hij is nog steeds overtuigt dat het mogelijk is dit te verwezenlijken.
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Trump heeft enkel interesse in Trump. Mensen zijn voor hem pionnen die je verschuift, wint of verliest. Niks meer en niks minder.
  • Kurt Decloedt

    3 jaar geleden
    Door dergelijke acties van Trump in zijn positie is hij simpelweg medeplichtig aan de dood van vele Amerikanen. Dit zal zeker een rechtszaak worden wanneer hij geen president meer is, en goed ook.