archieffoto
Volledig scherm
archieffoto © ANP XTRA

Alleenstaande mama Tessa: “De armoedepremie geeft me één week ademruimte”

AalstNog voor de kerstvakantie zullen gezinnen met een laag inkomen een eenmalige coronapremie van 33,67 euro per kind krijgen. Volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zullen meer dan 356.000 kinderen een financieel duwtje in de rug krijgen. Het bedrag wordt automatisch uitgekeerd. Tessa uit Aalst is alleenstaande mama met twee jonge kinderen. Ze heeft het financieel niet breed en volgt de opleiding ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. “Met de 66 euro die ik ontvang, krijg ik één week ademruimte”, zei ze op Radio 1.

14 reacties

  • marijke deruyck

    3 jaar geleden
    Er is wel degelijk armoe, maar ook de perceptie ervan : wij waren met 4 kinderen en ons vader onderwijzer, moeder thuis, wij kregen dus ook niet alles en de kleren werden doorgegeven, het speelgoed was om samen mee te spelen, ons 5 frank zakgeld was "2 om op te doen en 3 in de spaarpot", geen chipie, chevignon, millet, kickers, moonboots,... wél liefdevolle thuis, een eigen kamer, en niet de indruk minder te hebben of te zijn dan anderen, alle4 diploma... Rijk dus !
  • Martina Bohr

    3 jaar geleden
    De lonen liggen in België gewoon te laag vele mensen werken soms de hele week keihard voor een schandalig klein bedrag kijk onder andere eens naar die hele dienstencheques sector dat iemand je huis komt schoonmaken is een luxe dat zou veel meer moeten kosten, kun je niet meer dus voor een luxe betalen heb je er ook geen recht op.
  • ringo van der pulst

    3 jaar geleden
    Door de crisis hebben invaliden ook een serieuze meerkost en die hebben nog helemaal niks gekregen.Ik weet dat er gezegd word jullie krijgen al om niks te doen of op te brengen. Maar er zijn mensen die ook voor het invalide worden harde werkers waren.E de anderen moeten ook op steun kunnen rekenen.Nu zal wel duidelijk worden dat ziek worden of zijn,je werk verliezen niet je eigen schuld is.Velen zouden eens moeten nadenken over hun mening en verwijten die ze geuit hebben voor de pandemie.
  • Rizla Jansen

    3 jaar geleden
    Veel sterkte en hopelijk snel je diploma.
  • Hilde Peeters

    3 jaar geleden
    Het probleem zit meestal in de vaste kosten huur is een hele grote  hap en daarbij nutsvoorzieningen.Ik heb daar ook gezeten en er uit geploeterd.