Kerncentrales van Doel
Volledig scherm
Kerncentrales van Doel © EPA

Engie Electrabel schrapt investeringen voor verlenging levensduur kerncentrales

Engie Electrabel bereidt de kernuitstap in 2025 voor. De nucleaire topman Thierry Saegeman heeft dinsdag aan het personeel laten weten dat de investeringen voor de levensduurverlenging van de kerncentrales zullen worden geschrapt, zo schrijft Trends.

36 reacties

  • René Verhoeven

    3 jaar geleden
    Ronny, u bent blijkbaar zelf "heel goed" op de hoogte... België telt momenteel nog 7 nucleaire eenheden waarvan er nu op het ogenblik 5 in dienst zijn voor een vermogen van 4000MW! U bent dan wellicht ook zelf gaan kijken naar die lekkende vaten in Dessel? Misschien moet u iets minder lezen op websites zoals greenpeace en u informeren via betrouwbare bronnen. De gegevens voor CO2 uitstoot zijn genoeg te vinden voor elke productiemethode, daarover moet je niet discuteren.
  • Ronny Ooijen

    3 jaar geleden
    Johan Smets, sinds wanneer hebben we 3 kerncentrales die elektriciteit leveren? U bent wel "heel goed" op de hoogte. Of staat er bij u eentje in de kelder?
  • Johan SMETS

    3 jaar geleden
    Zonder vervangende gascentrales gaat in 2025 het licht uit.  Wees daar maar zeker van! Het is ONMOGELIJK om op 5 jaar de capaciteit van 3 nucleaire centrales te vervangen door windmolens en zonne-energie.  Hoe ga je de piekcapaciteit opvangen en de toegenomen vraag? 2 mogelijkheden: nieuwe gascentrales of import uit het buitenland. Frankrijk=kernenergie, Duitsland= nog steenkool en bruinkool centrales. Zo zalig klinkt het allemaal niet!
  • lars vandenberge

    3 jaar geleden
    Schitterende move van Van der Straeten. Engie wou met de nota de druk verhogen om de kerncentrales langer open te houden en zij heeft de boodschap vertaald als zijnde dat Engie toekomstgericht in schonere energie zal investeren. Zalig.
  • Fabrice Braccio

    3 jaar geleden
    Heb je poen, stem groen. Ik voorspel dat Groen straks nog even de auto's gaat aanpakken om hun veelgeprezenelectrische wagens te promoten. En dat zonder dat de basic electriciteitsproductie gegarandeerd is. maar ja niks dat de slimme meter niet kan achterhalen he.