.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Belga

Het parlement vliegt al een tijdje met geknipte vleugels. Daar ligt het pijnpunt vandaag

Er is goed en er is slecht nieuws. We zullen in deze donkere dagen maar beginnen met het goede. U heeft het land dit jaar horen kraken in zijn voegen. Bijna vijfhonderd dagen werd er gezocht naar een federale regering. En toen het coronavirus ons land binnendrong, stonden plots negen excellenties op, elk bevoegd voor hun deeltje van onze volksgezondheid. 

17 reacties

  • guido blok

    3 jaar geleden
    Ik zou het ook niet meer weten, maar 1 ding is duidelijk het is ofwel 100% federaliseren ofwel 100% confederalisme. Maar een beetje van alle twee lukt hier nooit. Duidelijkheid is de enige weg. Maar welke.
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Eigenlijk is dat in triestig: de meeste parlementairen zitten thuis gewoon niets te doen. Van de senaat hoor je al helemaal niets meer. Bestaat die nog?  De parlementaire democratie is ziek, zeer ziek. Ze bestaat nog bij monde van enkele partijvertegenwoordigers en die laten zich leiden door experten, van waar die ook mogen komen en dat zijn er veel, heel veel. Zo gaat het niet meer. Ons land heeft een depressie .We hebben zoveel op slot gedaan. Was dat wel goed?
  • Johny vanderlinden

    3 jaar geleden
    Volgens mij word er niet gevlogen, ze zitten meer te mokken.
  • kris platteau

    3 jaar geleden
    Knap artikel Isolde! Laat inderdaad ons Parlement waar wij voor gekozen hebben proactief zulke taken opnemen. Worst case komen ze met een paar casussen waarover een referendum kan komen of waarover verkiezingen kunnen gaan.
  • Roger Duyssens

    3 jaar geleden
    Het is toch al lang duidelijk dat de partijvoorzitters hier alles bepalen. Dit is geen democratie het parlement moet altijd het laatste woord hebben. Wat dit nu nog meer accentueert is dat er één partij is die wel als democratisch beschouwd wordt zich tegen alles profileert wat hun dominantie boycot. Het is nu toch ook al lang duidelijk dat alles wat zorg en gezondheid betreft het in al die gesplitste elementen zeker niet beter gaat dan in een unitaire bevoegdheid.