Vooral bestaande vakantiehuizen zijn populair bij Vlaamse kopers, omdat ze dan minder verbouwingskosten hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Vooral bestaande vakantiehuizen zijn populair bij Vlaamse kopers, omdat ze dan minder verbouwingskosten hebben. © RV

Vlamingen kopen massaal tweede verblijven in de Ardennen: groen toevluchtsoord (en een beetje investering)

Nergens herstelde de vastgoedmarkt zich na de eerste coronagolf zo snel als aan de kust, maar ook het vakantievastgoed in de Ardennen boomt. Nog meer dan voor de gezondheidscrisis willen Vlamingen een eigen tweede verblijf in de Ardeense natuur: als groen toevluchtsoord, maar ook als investering. Met budgetten tussen 300.000 en 600.000 euro. “Opmerkelijk: zelden of nooit moet een krediet worden aangegaan, meestal gebeurt de betaling volledig met eigen middelen.”

11 reacties

  • Michael Buvens

    3 jaar geleden
    Arme open ruimte, je zal er algauw dezelfde spuuglelijke nieuwbouw zien opduiken als in Vlaanderen, aan zee zijn het echt massieve vierkante grijze blokken met één venster vooraan of in het beste geval nepfermettes en fakepastorijen. En een groot ecologisch waardeloos gazon met veel herbicides en daarop zo'n maairobot die egeltjes maalt. Maar positief; Wallonië zit eindelijk in de lift, merci corona!
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    ze laten hopelijk hun "goede gewoonten" thuis. Het eerste wat vele Vlamingen  doen is een afspanning rond hun huis plaatsen en de natuur kortwieken. Niet vergeten dat ze hier nog altijd TV en hondentaks betalen en de erfenisrechten hoger liggen dan in Vlaanderen :-)
  • Tim Peeters

    3 jaar geleden
    De vastgoodnewsshow must go on.ook al zijn het ongelooflijke leugens van een tanende markt.massaal kopen met budgetten tussen 300000 en 600000 euro zonder lening! Man toch maak dat de ganzen wijs.
  • Marcel Willems

    3 jaar geleden
    Sommigen vergeten dat de Ardennen is Belgie liggen en op touriestisch gebied veel troeven hebben ..Bevestigen dat er veel rijke Vlamingen zich te permiteren 
  • james Verlinden

    3 jaar geleden
    Vast niet jan modaal. 300.000 tot 600.000 euro uit de hand betaald. Perceptie creëeren verleidt een mens tot positief denken. Leuk verkoopspraatje om anderen aan te zetten hun geld uit te geven.