Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

De werking van RNA-vaccins: zo zorgt spuitje ervoor dat er klein leger klaarstaat in ons lichaam

De twee veelbelovende vaccins die in de maak zijn, bij Pfizer en bij het Amerikaanse Moderna, zijn allebei zogenaamde RNA-vaccins. Maar hoe werken die nu precies, en hoe helpt ons lichaam daar zelf bij? Viroloog Johan Neyts (KU Leuven) legt uit.

9 reacties

  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    Men vergeet te vermelden dat er al verschillende Mutatie's zijn van de RNA eiwitten bij het Covid-19 Virus , dus Hoe gaat dit vaccin dan werken ? Ok je kan dit RNA  vaccin  snel aanpassen maar je moet het wel eerst aanpassen naar het RNA type dat het meeste voorkomt anders werkt het niet ? En wie zegt dat elk Lichaam de juiste anti eiwitten zal produceren en niet het omgekeerde effect dat je immuun systeem juist zwakker werkt ? De FARMA kan je niet langer vertrouwen dat is duidelijk geworden . 
  • Stijn Meyers

    3 jaar geleden
    Dit zal zeker verplicht worden en ik hoop het ook. Wacht maar af. Het zal zoals de verplichte vaccinaties worden bij kleine kinderen. Plus eventueel nog een melding op uw paspoort.
  • Francois Van Moer

    3 jaar geleden
    Phizer en Moderna, dat worden massa vaccinatie’s. Allemaal op een rij zoals bij Ikea, daar pas ik voor. Liever wachten tot een vaccinatie die in de koelkast kan en gewoon bij de dokter gaan zoals bij het griepvaccin, dan verdient de huisdokter ook nog iets.
  • HUS JOZEF

    3 jaar geleden
    Mondmasker is verplicht met boete er boven op en een vaccin waar '' we '' allemaal zitten op te wachten en de oplossing zou zijn voor corona is niet verplicht ??
  • Annie Vancauteren

    3 jaar geleden
    Overreactie. Kan dat ook?