BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Zelfs de Zweden mogen hun zeg doen over Doel

Landen in een straal van 1.000 kilometer rond de kerncentrales van Doel krijgen inspraak over de nieuwe vergunning voor de centrales Doel 1 en 2. Dat schrijft De Standaard.

15 reacties

  • emiel wouters

    3 jaar geleden
    Andere landen hebben energie in overvloed. Maar is dat de reden dat wij er niet voor moeten zorgen dat wij niet genoeg energie hebben. ZOALS ALTIJD. Wij weten al lang dat we moeten sluiten. DOE ER DAN IETS AAN. En anders laten we leren hoog en droog te zitten, en enkel een kaars te hebben om een beetje licht te hebben. Een dikke trui doet wonderen en in de winterse temperaturen, kunnen wij daar ook in zweten. dat is ook zo als je daarmee binnen zit. MAAR JE ZIT DROOG.
  • Vandaele jiji

    3 jaar geleden
    Een drijvende Gascentrale in of voor de haven van Zeebrugge leggen. Gas komt daar toe en stroom die niet opgewekt wordt door de windmolens in zee kan daar perfect gecompenseerd worden. Als we binnen 10 jaar de bevoorrding opgelost hebben kan de drijvende centrale verkocht worden en elders nutige diensten leveren. 
  • Janna Boonstra

    3 jaar geleden
    Nederland heeft stroom genoeg voor België. Alleen meer grens hoogspanningen  zijn nodig.
  • paul van gele

    3 jaar geleden
    Dat hebben wij allemaal te danken aan onze politiekers die er goed hun zakken nog eens mee gevuld hebben ook. Men had 10 jaar geleden al een nieuwe kerncentrale moeten bouwen op de foto te zien plaats genoeg. Het werkvolk kan de rekening gaan betalen niemand anders.
  • Reinhilde Lepelaere

    3 jaar geleden
    Gilbert Vermeersch : hadden wij het geld aan verkochte stroom op een spaarboek gezet of geïnvesteerd, ja wij verkochten het of lieten het wegvloeien in de Noordzee opgeslagen in batterijen ( dossier werd in de lade geduwd door VLD ) dan hadden we nu géén probleem, bovendien is aankoop van stroom en gas bij Nederland , Frankrijk of Duitsland niet duur: wij zijn maar een scheet groot.