Een camper in Waikite Valley in Nieuw-Zeeland.
Volledig scherm
Een camper in Waikite Valley in Nieuw-Zeeland. © Shutterstock

Nieuw-Zeeland verklaart oorlog aan backpackers die behoefte doen aan kant van de weg

De regering van Nieuw-Zeeland heeft maatregelen aangekondigd tegen rondtrekkende toeristen die hun behoefte doen aan de kant van de weg. Inwoners van de eilandstaat klagen al lang over vakantiegangers die rondtuffen in campers zonder toilet en uitwerpselen achterlaten in de openbare ruimte.

7 reacties

  • Vandaele jiji

    3 jaar geleden
    Ze maken hier een groot probleem van omdat ze meer willen verdienen aan toeristen. Je zal niet meer vrij kunnen kamperen met een gewone huurwagen, kamping betalen als je geen mobilhome gehuurd hebt. Geld moet rollen, budgettoeristen blijf thuis. 
  • Geert Vlietinck

    3 jaar geleden
    De meeste wat zeg ik alle campers hebben een toilet zelfs 2e hands van 15 jaar en ouder en die beschikken zelfs nog over een douche.
  • Marc Spandel

    3 jaar geleden
    Misschien is het een betere oplossing om de mensen enkel te verplichten een klein opvouwbaar schopje mee te nemen als ze de 'natuur' ingaan, zodat ze hun 'natuurlijke' behoefte kunnen begraven zoals een kat. 't Is maar dat zelf de 'natuur' onderdrukt en tegengewerkt wordt door politieke boetesystemen (lees: geld- afpersingen).
  • Maarten anthonis

    3 jaar geleden
    En wat als je tijdens je stevige wandeling niet meer kan ophouden , een boete aan je been als ze dat zien , vind ik er toch wat over  , doe het gewoon op een afgelegen plaats en dek het wat af , alles zal snel vergaan zijn, andere dingen onderweg wegwerpen is tien maal erger.
  • jan geens

    3 jaar geleden
    Idd Christine ; In the outback zijn er mogelijkheden om je behoefte te doen zonder dat er iemand ooit last van heeft . Neem je wcpapier ed mee , is er binnen  3 weken niks van over . Je moet het natuurlijk niet eender waar droppen . Maar ja ... echte backpackers zouden dat moeten weten