Direct naar artikelinhoud
Politiek

Egbert Lachaert (Open Vld): ‘Anderen vernederen behoort tot het DNA van N-VA’

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert.Beeld © Stefaan Temmerman

Een niet mis te verstane tweet van Egbert Lachaert dreigt de spanningen in de Vlaamse regering Jambon I nog verder te doen oplopen. ‘Anderen vernederen behoort tot het DNA van N-VA’, aldus de Open Vld-voorzitter. ‘Een coalitieysteem is geen dictatuur van 1 partij over de anderen.’

Lachaert reageerde op een tweet van N-VA-kopstuk Theo Francken die een oud artikel uit Het Laatste Nieuws bovenhaalde met daarin de programmapunten van Lachaerts campagne om partijvoorzitter te worden. Een daarvan is geen kernuitstap in 2025.

Iets wat Engie-Electrabel net voorbereidt, nu de federale regering - waarin Open Vld met Alexander De Croo de premier levert - de duidelijke intentie heeft om te kiezen voor de bouw van nieuwe gascentrales. Voor Engie-Electrabel is de conclusie duidelijk: met de huidige regering is de kernuitstap onvermijdelijk. N-VA - federaal in de oppositie - is hier altijd fel tegen gekant geweest en krikt de laatste dagen de advertenties op sociale media hierover op.

Lachaert: “Dat heet een coalitie vormen, Theo. Met geven en nemen. Met respect en in vertrouwen. Een coalitiesysteem is geen dictatuur van 1 partij over de anderen.Bij @de_NVA denken ze daar anders over. Anderen vernederen behoort tot het DNA. Daarom mislukten jullie ook in de formatie.”

Het charmeoffensief dat Lachaert zondag richting N-VA-voorzitter Bart De Wever richtte, is nu helemaal definitief naar af.

Twitter bericht wordt geladen...