© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

© Dirk Kerstens

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Verkeersbord met overstekend wild duikt op in ‘bosgebied’ Italiëlei

Op enkele Antwerpse kruispunten zijn afgelopen nacht verkeersborden voor overstekend wild opgedoken. Een ludieke actie van ‘Meneer De Uil en Juffrouw Ooievaar’ tegen Vlaams milieuminister Joke Schauvliege (CD&V), zo blijkt.

inke

Uit de Vlaamse Boswijzer bleek onlangs dat delen van de Italiëlei, de Amerikalei en het pleintje in de Beeldhouwersstraat ingekleurd zijn als bos. De actievoerders wilden die bizarre situatie aankaarten met hun verkeersborden.

© rr

“Juffrouw Ooievaar en ikzelf zijn zeer verheugd dat we eindelijk op uitstap komen naar Antwerpen. En we komen niet alleen, veel van onze vrienden uit het Grote Dierenbos zullen ons vergezellen. En dat alles hebben we zomaar zonder meer te danken aan Minister Joke”, luidt het in een ludieke mail van ‘Meneer De Uil’.

“Om deze mooie nieuwe bossen van de stad Antwerpen helemaal veilig te maken voor onze uitstap, zijn er nieuwe waarschuwingsborden opgehangen. Zowel het Italiëwoud, het Amerikabos als het Museumstruweel zijn voorzien van propere nieuwe bordjes die waarschuwen voor overstekend wild. Een fijne geste! En dat in deze barre tijden met dreigingsniveau 3.”

De verkeersborden voor overstekend wild werden aangebracht op het kruispunt van de Italiëlei en de Paardenmarkt, op de Amerikalei vlakbij het kruispunt met de Montignystraat en op het pleintje aan het kruispunt Beeldhouwersstraat-Admiraal De Boisotstraat.

De Antwerpse politie heeft de borden in de loop van donderdagochtend terug weggehaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER