Willy Kuijpers in zijn bureau in zijn woning in Herent. Tijdens de eerste lockdown gaf hij zijn laatste grote interview aan onze krant.
Volledig scherm
PREMIUM
Willy Kuijpers in zijn bureau in zijn woning in Herent. Tijdens de eerste lockdown gaf hij zijn laatste grote interview aan onze krant. © Vertommen

Volksunie-boegbeeld en oud-burgemeester Willy Kuijpers (83) overleden aan corona: een man die streed voor het volk, en niet alleen in ‘zijn’ Herent

Herent/LeuvenWilly Kuijpers is niet meer. De voormalige burgemeester van Herent overleed op 17 november in het UZ Gasthuisberg. Hij liet een grote indruk na als burgervader in Herent, maar zijn verwezenlijkingen gaan veel verder dan de gemeentegrens. Kuijpers was in zijn lange politieke carrière ook actief als Vlaams, federaal en Europees parlementslid. Een portret van een man die herinnerd zal worden als een strijder voor de Vlamingen en vele andere volkeren.

45 reacties

  • Christof Vercouter

    3 jaar geleden
    Er zal misschien niet zoveel volk aanschuiven als voor Maradona maar voor Willy heb ik tonnen meer respect. Eén van de weinige politici waar ik mijn spreekwoordelijke hoed voor af doe. Het ga je goed, Willy !
  • Sophie Ronsse

    3 jaar geleden
    Een ongelooflijk schoon mens. Oprechte deelneming ...voor zeer velen.
  • Ian Vandenbossche

    3 jaar geleden
    Willy vocht ook voor zijn Vlaanderen, maar zoals een echt grote politicus die niet vies was van noodzakelijke compromissen. Uit de Vu ontstond de NVA, en daarmee het marginaliseren van de Vlaamse gedachte en politiek. Met een Grote Leider die 3 top-betaalde jobs blijft combineren is al lang duidelijk waarom het gaat, om de centen, veel centen.
  • Rita Van Hauwermeiren

    3 jaar geleden
    Veel sterkte bij dit groot verlies. Ik herinner me de mooie momenten bij MengMettaal....
  • Said Sabaouni

    3 jaar geleden
    Innige deelneming aan de familie en vrienden.